Ми у Facebook
19.11.2012, 17:05

Епідемія грипу близько: ціни на ліки зросли на 20%

Обіцянка уряду знизити ціни на лікарські засоби призвела до того, що напередодні епідемії грипу стрибок цін на ліки в аптеках країни досяг 20%.
Уже в кінці листопада медики прогнозують справжню епідемію грипу

За оцінками експертів фармринку ціни продовжуватимуть рости саме в зимовий період, коли відбувається максимальний попит на ліки через сезонні простудні захворювання.

Уже в кінці листопада медики прогнозують справжню епідемію грипу.

Кожен 54 українець уже хворий на грип

Як повідомив начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Віктор Ляшко, тільки за минулий тиждень захворіло 170 тис. осіб, що на 4% більше, ніж за попередній звітний тиждень. Тобто наголошується певне зростання. При чому з початку епідеміологічного сезону через грип та ГРВІ госпіталізовано вже 39 тисяч осіб. Це свідчить про те, в більшій кількості циркулюють віруси парагрипу.

У Рівному медиків вакцинуватимуть від грипу

Однак у цих умовах Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) Раїси Богатирьової погіршує ситуацію прийняттям Указу № 210, який на практиці призведе до того, що кожен з нас вже не зможе без рецепта лікаря купити звичайне знеболюване. Простий «спазмалгон» або «солпадеїн», доступний за ціною простим громадянам, який раніше ми купували, щоб збити простудний жар, банальну головний біль, або ж шлунковий спазм, не можна буде купити в аптеці, як раніше. Для цього знадобитися вистояти як мінімум чергу в поліклініці за рецептом. У підсумку такої ініціативи Богатирьової на фармринку вже спостерігається дефіцит знеболюваних і жарознижувальних засобів поряд з їх подорожчанням.

Як відрізнити грип від застуди — поради експерта

Крім того своїми діями МОЗ прямо суперечить обіцянкам прем'єра Азарова про зниження цін на ліки, в чому прем'єр особисто запевняв фармвиробників напередодні виборів.

Економіст Ерік Найман також згоден з тим, що ціна на раніше доступну лінійку ліків буде вища. На це вплинуть в цілому негативні економічні процеси в країні, девальвація гривні. Хоча уряд Азарова, як всі пам'ятають, напередодні парламентських виборів обіцяв стабільність.

За матеріалами Цензор.нет





На правах реклами