Ми у Facebook
03.12.2012, 15:23

Рівненський клуб книголюбів запрошує на читацькі посиденьки [+Фото]

Зовсім недавно у Рівному розпочав свою діяльність читацький клуб «ЧитаКа». Все почалося із групи в соціальній мережі, проте досить швидко учасники групи почали спілкуватися «вживу» - зустрічатися у затишних кав’ярнях та обговорювати не тільки книги, а й усе на світі. Такі зустрічі проводяться два рази на місяць.
Про ідею створення, мету та плани клубу розповіла Юлія Наглюк, головний ідеолог «ЧитаКи»:

- Сама ідея створення клубу пішла від американських фільмів та серіалів. Герої фільмів збирались у когось вдома, обговорювали книгу, яку спільно читають, зачитували якісь цитати і взагалі спілкувались. Ще в шкільні роки я намагалась щось таке створити, але тоді моя любов до книг не була такою великою та й однодумців знаходилось небагато. Вже будучи в декреті вдалось організувати щось таке, але віртуально на одному з форумів для батьків. Але все-таки хотілось живого спілкування, тому почала пошуки таких книголюбів у Рівному. У цьому дуже допомагають соціальні мережі, де і було вирішено створити групу.

Як такої конкретної мети я не переслідувала - просто хотілось живого спілкування з однодумцями, такими ж поціновувачами такого виду мистецтва як КНИГА! Хотілось відкрити для себе якісь нові книги, нові імена в літературі, почути якісь поради, щоб то ще почитати. Якщо подивитись на це глобально, то це заохочування людей до читання, ознайомлення з новими цікавими авторами, книгами, щоб книга жила і далі! Найважче було знайти перших книгоманів, які б підтримали і допомогли в реалізації ідеї. Але, на щастя, знайшлись дві чудові дівчини, Ольга Стадник та Тетяна Юрчук, яких зацікавила моя ідея, які підтримали і допомагають у всіх задумах. Величезне їм дякую!

Щодо планів можу сказати, що хотілося б, щоб рівняни таки стали більше читати і в нашому клубі з’явилось більше активних учасників.



- Саме роблю наголос на активних, оскільки чисельність підписників у соцмережі мене не дуже хвилює. В планах також проведення різних цікавих проектів та акцій. От нещодавно стартував проект "Рівняни читають..." - дізнаємось у рівнян, що вони читають, що планують прочитати. Також після Нового року хочемо влаштувати у групі літературний флешмоб. Вони стали вже досить популярними в мережі. Хочеться провести і реальний читацький флешмоб у місті, це вже дещо складніша задача, але маю надію, ми впораємось!



Проте коли є однодумці, будь-яка ідея, навіть неймовірна, може стати реальністю. А вони обов’язково підтримають «ЧитаКу»:

Валерія Папірник, відвідала зустріч вперше:
- Враження просто чудові, атмосфера надихає. Після зустрічі захотілося почитати Хорке Букай "Истории для размышлений", адже коментарі про цю книжку мене надзвичайно вразили. Дізналася про багатьох цікавих письменників! Сподіваюсь, це не остання моя зустріч з клубом "ЧитаКА"!

Ольга Стадник, замісник ідеолога:
- У читацькому клубі я знайшла те, що шукала - однодумців, з якими можна вільно говорити про книги, які не покрутять пальцем біля скроні, коли ти розказуєш, скільки часу читаєш протягом дня чи скільки тратиш на книжки коштів. Хотілося б, щоб учасники активніше реагували на події в клубі та брали участь у реальних зустрічах! Це дійсно цікаво!



Ольга Литвинова, активна учасниця клубу:
- Мені дуже подобається наш читацький клуб, тому що є можливість ділитись своїми враженнями та емоціями від прочитаних книг у реальному часі. Є можливість обговорити те, що сподобалось або не сподобалось, почути пораду, що прочитати або ж самому порадити книгу. Проте Клубу не вистачає конкурсів та квестів, але ми вже обговорювали ці ідеї, тому у нас все буде. Ми ж такі молоді поки!

Запрошуємо всіх на зустрічі! Подробиці у групі - vk.com/club42448355






На правах реклами