Ми у Facebook
14.12.2012, 13:09

На Рівненщині затримали серійного грабіжника

У Кузнецовську затримали зловмисника, який протягом місяця грабував жінок на вулицях міста.
Як повідомив порталу OGO.ua Юрій Чиж з Кузнецовського МВ УМВС, схема злочину була досить проста: злочинець у вечірній час обирав собі жертву з-поміж одиноких перехожих і йшов за нею до того часу, доки поруч з ними не було інших людей. Потому ривком вихоплював сумку з рук потерпілої та втікав.

- Жертви пограбувань деякий час не могли оговтатись від такого зухвальства грабіжника і повідомляли в міліцію лише згодом, – говорить т.в.о. начальника Кузнецовського МВ УМВС Микола Гладковський, – Тож на момент прибуття слідчо-оперативної групи на місце події, зловмисника уже і близько не було. Проте, після останнього пограбування оперативникам все ж вдалося вийти на слід злочинця та за кілька годин затримати його.

Грабіжником виявився 30–річний чоловік з Кузнецовська, раніше судимий за незаконний обіг наркотиків та крадіжки, який лише нещодавно повернувся з місць позбавлення волі. Затриманий вже зізнався у скоєнні дев’яти пограбувань, перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Кузнецовського МВ.

Наразі слідче відділення міськвідділу кримінальні провадження, розпочаті за фактами пограбувань, об’єднало в одне, яке кваліфіковане за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. За грабіж вчинений повторно його очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.






На правах реклами