Ми у Facebook
20.12.2012, 17:43

Азарова покинуть усі віце-прем'єри

До складу нового Кабінету міністрів не ввійде жоден віце-прем'єр із колишнього уряду Миколи Азарова.
Про це ZN.UA повідомило високопоставлене джерело у Партії регіонів.

За даними джерела, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко відкинув пропозицію залишитися у виконавчій владі і остаточно вирішив перейти на роботу в парламент.

Азаров сьогодні оголосить імена нових міністрів

За словами джерела, президент Віктор Янукович також ухвалив рішення не залишати в уряді віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова. На посаді глави Мінтрансу Колеснікова може змінити генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

Як повідомило джерело, донедавна вважалося, що Колесніков залишиться у виконавчій владі, проте славнозвісні потяги Hundai зіпсували репутацію віце-прем'єру і вплинули на ухвалене Президентом рішення.

У Верховній Раді Борис Колесніков може претендувати на профільний парламентський комітет із питань транспорту і зв'язку. Однак наразі його шанси очолити комітет невеликі: за результатами тривалих торгів між партією влади і КПУ він за квотою відійшов фракції Петра Симоненка.

Українці отримають нових міністрів не раніше 13 грудня

Джерело також повідомило, що шанси віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової зберегти свій пост є мінімальними. Причиною цього є невдоволення президента діяльністю глави МОЗ у галузі реформування охорони здоров'я, про що Янукович раніше заявляв публічно. На крісло претендують союзники ПР комуністи, які хочуть бачити на цій посаді свого соратника - колишнього голову МОЗ Юрія Гайдаєва.

На сьогодні також достовірно відомо, що до складу нового уряду не ввійде колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський. У п'ятницю він подав у відставку на знак незгоди з повторним призначенням Миколи Азарова прем'єр-міністром.





На правах реклами