Ми у Facebook
27.12.2012, 16:30

Відрізок міжнародної траси на Рівненщині залишиться без освітлення

Відтепер дорога М06 «Київ-Чоп» на території Радивилівського, Дубенського, Рівненського, Здолбунівського, Гощанського та Корецького районів Рівненської області не буде освітлюватись через заборгованість.
У зв’язку із значною заборгованістю, невиконанням договірних зобов’язань щодо оплати за спожиту електричну енергію та згідно із Законом України “Про електроенергетику”, Правил користування електричною енергією ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" 28.12.12 зобов’язано вжити заходів щодо припинення електропостачання об’єктів освітлення автодороги М06 «Київ-Чоп» на території Радивилівського, Дубенського, Рівненського, Здолбунівського, Гощанського та Корецького районів Рівненської області.

Підприємством «Житомирський ВЕТВЗ» ДП «Укрдорзв’язок» не виконуються умови договору на користування електричною енергією в частині оплати.

Як повідомила менеджер із зовнішніх зв'язків ПАТ «АЕС Рівнеобленерго» Валентина Олінійчук, загальний борг по оплаті спожитої електроенергії на сьогоднішній день складає близько 240 тис грн.

Керівництво «Житомирський ВЕТВЗ» ДП «Укрдорзв’язок», Рівненська обласна державна адміністрація, прокуратура Рівненської області та територіальне управління МНС України в Рівненській області були попередньо проінформовані про можливість обмеження енергопостачання «Житомирський ВЕТВЗ» ДП «Укрдорзв’язок», але реальних кроків щодо погашення заборгованості не було вжито.

Відповідно до вимог чинного законодавства, персональна відповідальність за можливі наслідки, пов’язані з припиненням подачі електроенергії за несплату у встановлений термін, покладається на «Житомирський ВЕТВЗ» ДП «Укрдорзв’язок».

Нагадаємо, місяць тому обурені селяни з с. Крупець у Радивилівському районі через відсутність освітлення вже перекривали міжнародну трасу, адже у темну пору доби там загинуло 10 людей.

Тоді вимогу селян — освітлення магістралі — виконали. Однак, чи світитимуть лампи та світлофор у майбутньому, коли знову утворюватиметься заборгованість перед енергетиками, ніхто не брався обіцяти. Адже за місяць на 86 кілометрах доріг на Рівненщині штучне освітлення намотує півмільйона гривень.





На правах реклами