Ми у Facebook
17.01.2013, 15:00

Де на Рівненщині можна скупатися на Водохреща? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

19 січня — Хрещення Господнє, Водохреща. Цього дня вода набуває цілющих властивостей. Вона здатна лікувати навіть тілесні та духовні хвороби, якщо у це щиро вірити.
Ті, хто наважуються на купання в день Хрещення Господнього, очищаються тілом та душею, позбуваються накопиченого за рік негативу, зміцнюють здоров'я та демонструють силу справжньої віри.

Пропонуємо переглянути найулюбленіші водойми мешканців Рівненщини, де вони щороку занурюються на Водохреща.

Басів Кут (м. Рівне)

Тут людно не лише в теплий сезон. Влітку рівняни, які не хочуть виїжджати далеко за місто, залюбки засмагають біля озера. А взимку, на Водохреща, пірнають в ополонку та загартовуються.





Де знаходиться:
Доїхати до Басівкутського озера можна маршрутками №61, №66, №38, №37, №42, №61А

19 січня — Водохреща. Історія та традиції свята

Джерело святої Анни

Це святе місце розташоване за кілька кілометрів від Почаєва. Джерело пробиває з-під землі. Тут християни відновлюють у душах мир і спокій, зцілюються недужі.






Де знаходиться:
с. Онишківці, Дубенський район, що на Рівненщині.


Джерело Святого Миколая

На шляху із Рівного до Здолбунова вказівник сповіщає подорожуючим, що неподалік знаходиться джерело Святого Миколая. Але більшість знаходить сюди дорогу і без дорожнього знака. Люди приїжджають сюди за цілющою водою, що витікає з грота. До нього нас підводять кілька сходинок. А перед самим входом, на ажурній металевій решітці люди запалюють свічки за здоров'я своїх рідних та близьких, тих, хто подорожує або просто знаходиться далеко від дому.



Де знаходиться:
с. Гільча (по дорозі на Острог)

Поради рівнянам: як правильно купатися на Водохреща

Джерело Свято-Успенського Липківського чоловічого монастиря

Це природне джерело, яке вирує на схилі одного з пагорбів села Липки, що на Рівненщині.





Де знаходиться:
с. Липки, Гощанський район, Рівненська обл.

Водойма у селі Гориньград





Де знаходиться:
Село Гориньград знаходиться за 15 кілометрів від Рівного

Кореспондент ВД “ОГО”, блогер Юрій Дюг каже, що найпершим враженням від купання було... здивування.

- Вперше купалися в свято при температурі -20, - розповідає Юрко. - Але ніхто не захворів. Яскравих вражень не було, швидше, здивування - наскільки все просто і не страшно. Не планували робити це регулярно. Однак цієї зими купаємось в ополонці щотижня. Справжнє задоволення починаєш отримувати десь після 3-4 разу. А ще приємніше, коли з кожним разом до купання долучається все більше друзів.





А от рівнянка Ольга зізнається, що зайнятись моржуванням хотіла ще у підлітковому віці.

- Пам'ятаю, який шок викликало у моєї мами, коли я з’явилась на снігу голяка десь у років так 14 (сміється - авт.), - зізнається дівчина. - Тоді отримала наганяя і запокоїлась. Але нещодавно друзі подарували можливість не просто зануритись серед зими у джерело, а ще й Святе. Чула не раз їхні відгуки, що це неймовірний заряд бадьорості та позитиву. Роздумів - занурюватись чи ні - не було взагалі. Знаю, що люди не хворіють після купань у святій воді, а навпаки - почуваються піднесено. От саме таке відчуття у мене було після занурення у Джерело святого Миколая, що у селі Гільча на Здолбунівщині. До хвилини - на пробіжку до джерела, кілька секунд занурення - і виринаєш зовсім іншою людиною!!! Жодного відчуття холоду, дискомфорту. Вдячна життю - за можливість, друзям - за настанови і підтримку, а мізкам - за жагу до відкриттів. Це неймовірно!




ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ:
А чи занурювались ви у крижану воду і які враження отримали від цього?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ