Ми у Facebook
01.02.2013, 13:29

На Рівненщині у м'якій іграшці знайшли наркотики на 100 тисяч гривень

Дві жінки переправляли поштою псевдоефедрин з однієї із країн Південної Європи.
Про це порталу OGO.ua повідомили з прес-групи УСБУ в Рівненській області.


Співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність двох мешканок Рівненщини, які налагодили контрабандний канал. Вони переправляли в Україну наркотичний засіб псевдоефедрин з однієї із країн Південної Європи.

Встановили, що зловмисниці замовили у свого знайомого іноземця лікарський препарат, до складу якого входить прекурсор - псевдоефедрин гідрохлорид. Переправлення пігулок здійснювали за допомогою системи міжнародних поштових відправлень.

14 січня 2013 року співробітники СБУ затримали контрабандисток «на гарячому» після одержання пакунку з психотропною речовиною. Під час огляду посилки виявили та вилучили пігулку із вмістом псевдоефедрину, котрий використовують при виготовленні особливо небезпечної наркотичної речовини - метамфетаміну. Пігулка була схована у м’яку іграшку.

Приблизна вартість вилученої психотропної речовини за цінами «чорного ринку» становить 100 тис. гривень.

Слідчий відділ Управління СБ України у Рівненській області почав досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

Наразі за рішенням суду підозрюваних взяли під варту.





На правах реклами