Ми у Facebook
04.02.2013, 15:49

У Верховній Раді пропонують відновити смертну кару в Україні

Народні депутати України від Комуністичної партії Петро Симоненко, Ігор Алексєєв і Ігор Калєтнік зареєстрували у Верховній Раді законопроект про повернення смертної кари.
Законопроект про введення смертної кари як виду покарання зареєстрований у парламенті під номером 2128 від 30.01.2013.

На сайті відсутня пояснювальна записка до законопроекту.

Народний депутат Верховної Ради Сергій Власенко вважає, що внесення законопроекту 2128 про відновлення в Україні смертної кари пов’язане з обвинуваченням Юлії Тимошенко в організації вбивства Євгена Щербаня в 1996 році.

Своїми підозрами він поділився в ефірі телевізійного каналу «Інтер».

Нагадаємо, в 2011 і в 2010 роках Комуністи пропонували повернути в Україні смертну кару. У лютому 2010 року ВР відхилила проект закону Про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення кримінальної відповідальності за певні злочини), яким пропонувалося внести смертну кару до переліку видів покарань, які можуть бути застосовані судом до осіб, визнаних винними у вчиненні ряду тяжких злочинів.

На Донеччині шахтар вбив ґвалтівника, щоб захистити дівчину (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ) [+Відео]

Тоді авторами законопроекту були Симоненко, Алексєєв й Ігор Калетник. За законопроект проголосували лише 32 народних депутати, серед них 27 — від КПУ, 2 — від Партії регіонів, 1 — від БЮТ, 1 — від Блоку Литвина, 1 — позафракційний.

Документом передбачалося встановити можливість застосування як виняткової міри покарання смертної кари за наступні тяжкі та особливо тяжкі злочини: умисне вбивство, торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, розбій, бандитизм, терористичний акт, контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів, одержання хабара.

Як повідомлялося, Всеукраїнське об’єднання Свобода також ініціювало в 2009 році введення смертної кари в Україні за злочини проти нації і проти держави.

За матеріалами www.news7.in.ua.





На правах реклами