Ми у Facebook
06.02.2013, 13:25

Рівнянина нагородили за заслуги перед Францією

Орден "За заслуги" присвоїли одному з освітян Рівненщини.
Четвертою за значимістю нагородою Франції нещодавно нагородили ректора Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, президента Рівненської обласної організації «Альянс Франсез» Миколу Віднічука.

Декретом Президента Французької республіки за високі професійні якості та надзвичайну відданість справі, зокрема у Французькому Альянсі м. Рівне, за  діяльність та за безцінний внесок у поглиблення зв’язків між Францією та Україною Миколі Антоновичу Віднічуку присвоєно звання Кавалера національного Ордена за Заслуги.


У Рівному французький “Paradox” імпровізував із джазом [+Фото]



Про цю високу нагороду Повноважний Посол Франції в Україні пан Ален Ремі повідомив офіційним листом від 16 січня 2013 року за числом 129.

У Рівному презентували "Українців: між Сходом і Заходом" очима француза [+Фото]

Довідково:

Національний орден «За заслуги», також орден Заслуг (фр. L'Ordre national du Mérite) — національний орден Франції. Започаткований декретом від 3 грудня 1963 року президентом Франції генералом де Голлем в якості заміни численних відомчих орденів заслуг.



Орденом можуть нагороджуватись французькі громадяни, за значні громадянські та військові заслуги, які у той самий час є недостатніми для нагородження орденом Почесного легіону. Орденом можуть нагороджуватись також й іноземці. Рішення про нагородження приймає прем'єр-міністр Франції, який є Гросмейстером ордена, за поданням уряду. Прем'єр-міністр Франції стає кавалером Великого хреста після 6 місяців діяльності на своєму посту.

Великий канцлер ордена Почесного легіону також є і канцлером ордена Заслуг.

Орден заслуг є четвертою за значимістю нагородою Франції після ордена Почесного легіону, ордена Звільнення та Військової медалі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ