Ми у Facebook
28.02.2013, 10:19

У Рівному робили підпільні автомобілі BMW та Mercedes [+Фото]

Підпільна група діяла на території Рівненської та Волинської області. Лише за минулий рік незаконно ввезли та продали понад півтисячі автомобілів престижних марок та моделей. Ціна однієї такої машини в Україні становить понад 50 тисяч доларів США.
Співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області спільно із колегами із Житомира та головного управління податкової міліції ДПС України викрили та припинили незаконну діяльність групи осіб, які налагодили протиправну діяльність на міжнародному рівні із ввезення та продажу в Україні автомобілів преміум-класу.

Злочинна діяльність полягала в тому, що у країнах ЄС купувалися автомобілі, які завозились до Польщі. Там їх розбирали. Легально на територію України потрапляли лише кузови машин. Їх розмитнення у десятки разів дешевше, ніж укомплектованого авто. Решта знятих комплектуючих потрапляли в нашу державу підпільним шляхом. Ввезені кузова автомобілів документально оформлялися на підставних осіб. Більшість з них – це соціально незахищені верстви населення, які до протиправної діяльності не мали жодного відношення. Співробітники податкової міліції вже опитали цих людей, які навіть не здогадувались на скільки вони багаті.



Згодом, організатори протиправної діяльності від імені підставних осіб підробляли фіктивні угоди з підприємствами, які мають дозвільні документи в Україні на складання автомобілів з крупних вузлів. Фактично ж автомобілі збиралися у підпільному цеху у Рівному. Далі підроблялися документи для постановки авто на облік від імені тих же підставних осіб, і вони ніби о отримували державні номерні знаки та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Згодом організатори цієї протиправної діяльності продавали ці зібрані автомобілі кінцевим власникам.

Таким чином, автомобілі які потрапили на територію України по запчастинам, легалізовувалися, і продавалися як цілісні. При цьому, бюджет втрачав десятки мільйонів гривень митних платежів та податків.



Під час проведених слідчих дій співробітниками податкової міліції були вилучені докази злочинної діяльності групи осіб. За результатами обшуків на території Рівненської та Волинської областей було вилучено державні номерні знаки, 30 кузовів, 6 зібраних та готових до продажу автомобілів, двигуни, пластини з номерами кузовів та інші комплектуючі та запчастини загальною вартістю близько 8 мільйонів гривень. Переважна більшість автомобілів, кузовів та запчастин належали автомобілям марки BMW X5, Audi Q7, Mercedes S221 та інших, вартість яких в Україні в середньому становить понад 50 тисяч доларів США. Крім того, під час обшуків було вилучено печатки, штампи підприємств, в тому числі закордонних, а також митниці та готівкові кошти в іноземній валюті еквівалентом в чверть мільйона гривень.

Наразі триває досудове розслідування в кримінальному провадженні за найтяжчою третьою частиною статті 212 Кримінального кодексу України за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Крім того, підприємству будуть донараховані несплачені податки, які необхідно буде заплатити. Наразі йдеться про цифру у понад 20 мільйонів гривень, яка, цілком можливо, в ході розслідування збільшиться.

Про це повідомляє УПМ ДПС у Рівненській області.





На правах реклами