Ми у Facebook
18.03.2013, 07:50

На Здолбунівщині батюшка допоміг… затримати злодія

У селі Уїздці Здолбунівського району настоятель Свято–Троїцької церкви отець Павло, господарюючи у своєму підсобному господарстві, помітив невідомого чоловіка, який йшов до храму.
Священик поспішив до обителі, аби перевірити недобрі передчуття. І не помилився. Поблизу підсобного приміщення, розташованого біля церкви, він помітив на снігу сліди від взуття. Повернувшись хутко додому, зателефонував на 102 та, прихопивши сокиру, повернувся на подвір’я храму. Саме в підсобці він і застав внепроханого гостя, який причаївся у кутку.

– Спочатку я не знав скільки їх. Сокирою пригрозив. А тільки після того переступив поріг приміщення. Звідки мені було знати, що в них на думці, – розповідає отець Павло. – Добре, що міліція швидко приїхала.

Уже за кілька хвилин злодій був затриманий. Зловмисником виявився 21-річний Олександр, житель Тернопільської області, який вже тричі притягувався до кримінальної відповідальності, з яких один раз за аналогічний злочин. До того ж на момент перебування в Уїздцях стосовно нього вже діяла міра запобіжного заходу – домашній арешт.

Вже при огляді міліціонери вилучили в нього «заточку».

– Я їхав до батька у Гощанський район, – каже Олександр. – Заглянув сюди в село, знайшов церкву. Думав, поживлюсь чимось. Розраховував на гроші, а так красти тут нема чого (сміється, – авт.). Тепер знов засудять.

Як тільки священик повідомив до міліції про спробу пограбування церкви, в Уїздці на місце події виїхав і начальник УМВС України у Рівненській області Василь Лазутко.

— З таких людей, як отець Павло, варто брати приклад. Минулого року в Острозькому районі нам також священик допоміг затримати двох жителів з Молдови, які здійснювали крадіжки з церков, – говорить начальник УМВС Василь Лазутко. – Ми всіляко сприяємо таким людям і завжди дякуємо за такі вчинки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна). Правоохоронці забрали молодика до райвідділу. Триває слідство.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ