Ми у Facebook
30.04.2013, 09:10

Як на Рівненщині гартували молодь [+Фото]

Минулої неділі, 28 квітня, вже водинадцяте в квадраті кременецьких лісів між неіснуючим селом Гурби на Рівненщині та селом Антонівці на Тернопіллі стартувала теренова гра «Гурби-Антонівці-2013».
28 квітня спортивно-патріотична теренова гра для сміливих та витривалих хлопців і дівчат урочисто відкрилася поблизу музейного комплексу – місця дислокації штабу УПА під Антонівцями.

Понад триста учасників гри «Гурби-Антонівці» практично з усіх областей України, вишикувані в дволаву, розбиті на курені та готові «до бою». Зокрема, голова Рівненської організації Братства ОУН-УПА Василь Кирилюк наголосив, що в його вісімнадцять років у цих лісах було в десятки разів більше молоді в повстанських лавах. Тож потрібно зробити все, аби виховувати молодь України в українському, патріотичному дусі. Адже присутня на грі молодь – це завтрашнє обличчя самої України.



У свою чергу один із засновників цієї гри – історик Олег Тищенко нагадав про значення бою між Гурбами та Антонівцями в квітні 1944-го року, а також про звитягу командирів і простих сільських хлопців-повстанців, що їх війська НКВС намагалися винищити 69 років тому. Не вдалося тоді – не зможуть і зараз – зауважив Олег Тищенко, маючи на увазі далеко неукраїнський курс сучасної влади у країні.

Наостанок, підбадьорені організаторами, юнаки та дівчата стартували у грі: трьома сотнями учасників, які були розбиті на два курені, групою «диверсантів» на 24 кілометрах квадратних лісів і яруг, густо политих українською кров’ю сім десятків років тому…






На правах реклами