Ми у Facebook
30.05.2013, 16:27

На які спеціальності у ВНЗ цьогоріч збільшили держзамовлення

Цього року державне замовлення у вищих навчальних закладах істотно скоротили.
У 2013 році державне замовлення на бакалаврів зменшилося на 3%. Про це розповів заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти і науки Микола Фоменко під час виступу у Національному університеті "Львівська Політехніка", повідомляє прес-служба міністерства.

Скорочення стосується в першу чергу журналістів (на 30%), фахівців з міжнародних відносин (23%), економіки та менеджменту (11,7%). Держзамовлення на юристів зменшиться на 3,5%.

Водночас збільшується держзамовлення на фахівців з електроніки (5,3%), енергетики та енергетичного машинобудування, металургії та матеріалознавства (10,3%), інформаційної безпеки (6,7%).

Рівненська область: Графік проведення ЗНО 2013 року

Істотні зміни відбуваються також із держзамовленням на магістрів. Скорочення торкнеться журналістів-магістрів (37,7%), юристів (22,2%), фахівців з економіки і підприємництва (28,6%). Незначно виросте держзамовлення на магістрів за спеціальностями "Електротехніка та електромеханіка", "машинобудування та матеріалообробка", "розробка корисних копалин", "інформатика та обчислювальна техніка".

Половина роботодавців не дивляться на диплом ВНЗ

Нагадаємо, в серпні минулого року прем'єр-міністр України Микола Азаров у своєму вступному слові під час засідання уряду пообіцяв, що державне замовлення у вищих навчальних закладах буде тільки збільшуватися.

Джерело: LB





На правах реклами