Ми у Facebook
18.06.2013, 17:32

Чи живий "Кузнєцов"? [+Фото]

На форумі "Історичної правди" користувач під ніком "впертий" помістив цю цитату.
іван "впертий"_18.04.2013 19:00
Andriy Sokolov:
Як загинув Кузнєцов - немає жодної достовірної інформації. До речі, як і те, чиї останки поховані у Львові. Версій декілька, але - це версії. Звичайно, що для фільму й книжки вибрали найгероїчнішу, але насправді ніхто точно не знає. Можливо, загинув у перестрілці, можливо, підірвався, або підірвали гранатою.....

Як дослідив б.п. Борис Возницький, на хуторі біля Львова вбили німецького дезертира офіцера-артилериста. Кузнєцов на Волині здався німцям, з якими виїхав на Захід, а потім - до США. Там і помер в 1950-х рр.
Возницький вчився в Лєнінграді з сусідом його брата. Той розповідав (у 1950-х рр.!), що Нікалай написав братові листа із США", - написав іван "впертий".




Написане дивним чином майже збігається з розповіддю художника з Рівненщини, котрий жив у США. Він стверджує, що біля Нью-Йорка до нього підійшов чоловік дуже подібний до цього, що на знімку (в льотному шоломі), але зі старечими змінами, хоч досить бадьорий та енергійний. З ним була жінка, в котрій вгадувалась колишня красуня, начебто Лідія Лісовська! Чоловік сказав (українською мовою), що він з Млинівщини, напівнімець, і що є тим, кого називають Ніколаєм Кузнєцовим!!!

Розповів, що був німецьким агентом, котрого перевербувало НКВД, яке створило легенду про те, що він - син старовірів з Уралу Ніколай (Никифор) Кузнєцов. Справжнє його прізвище співзвучне з прізвищем Зіберт. Казав, що охорона довела його до лінії фронту, а далі він відходив разом з німцями, з якими емігрував у Латинську Америку, де жив у німецькому поселенні.



Потім, десь у 50-х, переїхав у США. Звідки там взялась Лідія Лісовська (що мала бути вбитою НКВДистами на Рівненщині) - не зрозуміло. Не зрозуміло і те, чому в США ця пара "тусується" в бандЕрівському середовищі української діаспори, котре з німцями має напружені стосунки (а не в мельниківському, чи двійкарів).



Художник не повірив в цю історію, тому звернувся до екстрасенсів(характерників). Ті кажуть, що художник таки зустрічався з тим, кого називають "Пауль Зіберт", більше того - зустрінеться з ним ще раз!!! Художник з Рівненщини збирається знову в США…



Коментувати розповідь художника не буду, але поставлю питання: "Чому Росія не хоче відкрити до 2025 року для всіх особову справу того, кого називають "Ніколай Кузнєцов", якщо він вже стільки років має бути мертвим, всі, хто його знав - також, і вік його має бути 102 роки? Що має змінитися через 12 років у 2025 році, і що від нас приховує ФСБ Росії?"



P.S. Рубрика "Репортер OGO.ua" не містить матеріалів журналістів "ОГО".
Завдання цієї рубрики - дати можливість кожному небайдужому рівнянину виступити в ролі репортера, поділившись власними спостереженнями за подіями, що відбуваються навколо.


Нагадуємо, як завантажити матеріал для рубрики Репортер OGO.ua:
- Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

- Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua









На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ