Ми у Facebook
29.06.2013, 20:26

На фестивалі "Бурштиновий шлях" танцювали, продавали чорниці та мацик [+Фото]

Четвертий етно-тур-фест "Бурштиновий шлях" цьогоріч розгорнувся на двох майданчиках.
Четвертий рік поспіль прихильники етнорозваг приїждають на Рівненщину, аби три дні насолодитися місцевим колоритом на фестивалі "Бурштиновий шлях".

БІЛЬШЕ ФОТО

"Бурштиновий шлях - 2013" не став винятком. Душевні співи поліських пісень, всенародні танці, смачні страви та міцні напої домашнього виробництва - спробувати все це на смак, на рух та на слух змогли гості фесту.



Так само як і роздивитися та придбати товар з символічних вітрин. Різноманітні вишиванки та рушники, як з ручною, так і з машинною вишивкою (навіть шкарпетки з національними візерунками), різьблені предмети та ляльки ручної роботи тут продавали самі майстри.


БІЛЬШЕ ФОТО



Так само, як і бурштин. Вартість виробів із сонячного каменю традиційно була різною. Найдешевший браслет можна було придбати за 10 гривень, а от вартість картин, встелених бурштиновою крихтою, залежить від розмірів.



Не обійшлося цьогоріч і без традиційного поліського мацика (інша назва «Поліське чудо») — сиров'ялена свинина у кендюху, що готувалась лише в деяких районах Полісся). Його поліські господині продавали по 250 гривень за кілограм.




БІЛЬШЕ ФОТО

Продавали тут і чорниці, хоч у лісах навколо їх можна було зібрати безкоштовно.



А от сфотографуватися на фоні мистецьки оздоблених місць торгівлі можна було не скрізь. Адже біля прикрашених яток все частіше виднілися таблички "Ціна фото 1 гривня", "Фото 5 гривень" та ін. Так само з ліхтарем серед білого дня слід було пошукати і смітники.

БІЛЬШЕ ФОТО

Серед родзинок фестивалю - відразу два місця проведення. Цього року "Бурштиновий шлях" фестивалив на станціях Володимирець і Хиночі.

Нагадаємо, фестиваль майже щороку змінює прописку, пересуваючись уздовж станцій маршруту вузькоколійки "Антонівка - Зарічне".





На правах реклами