Ми у Facebook
16.07.2013, 14:20

Із 16 липня в Україні подорожчали квитки на поїзди

Залізничники попереджають, що підвищення вартості проїзду у цьому році не останнє.
Відсьогодні у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ та приміських поїздів у внутрішньому та міжнародному сполученнях змінено тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом. Про це повідомили у прес-службі "Укрзалізниці".

Нові тарифи набули чинності у день опублікування у виданні "Офіційний вісник України" (№51 від 16 липня 2013 року) відповідних наказів Міністерства інфраструктури.

Мінінфраструктури вирішило підняти вартість квитків на потяги

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах з 16 липня підвищилася на 10%, наступний етап – з 1 жовтня вартість зросте теж на 10%.

Зокрема, квиток у плацкартному вагоні поїзда "Київ – Сімферополь" подорожчав на 7 гривень, а зі Львова до Черкас - на 6 гривень.

Про затримку поїздів пасажири можуть дізнатися в режимі онлайн

Однак це не останнє підвищення вартості: уже з 1 жовтня поїздка з Києва до Сімферополя буде коштувати не 108,61 грн, як зараз, а 116,78 грн.

Суттєвіше подорожчали квитки у купейних вагонах. Так, до підвищення ціна складала 167,03 грн з Києва до Сімферополя, а тепер - 181,03. Проте з 1 жовтня - 196,44 грн.

У міжнародному сполученні із 16 липня у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вартість збільшилася на 5%, наступне підвищення відбудеться з 1 жовтня теж на 5%. Наприклад, квиток на потяг №2 Київ – Москва подорожчав на 5 грн (1028,12 грн).

Топ-4 методи боротьби з квитковою мафією в Укрзалізниці

Як пояснили в "Укрзалізниці", квиткова частина – це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), що використовується під час курсування поїзда (інфраструктурна складова).

"Підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дасть можливість лише частково зменшити збитковість пасажирських перевезень та спрямувати частину коштів на капітальний ремонт вагонів", - заявили у компанії-монополісті.

Більшу частину залізничних квитків розкуповують у перші години продажу

"Окрім того, зростання тарифів обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних. Нагадаємо, що збитки "Укрзалізниці" від пасажирських перевезень лише у першій половині цього року склали близько 3,5 мільярдів гривень", - підсумували у прес-службі.





На правах реклами