Ми у Facebook
26.07.2013, 16:21

Винуватець жахливої ДТП на Водохреще отримав три роки позбавлення волі [+Відео]

Такий вирок виніс Рівненський районний суд 26 липня. Але люди, які вижили у цій ДТП, водія захищають і вважають винними дорожників.
Нагадаємо, 19 січня 2012 року бус з паломниками занесло на слизькій дорозі поблизу Рівного. Мікроавтобус вилетів на зустрічну смугу, де зіткнувся з «фурою». В результаті ДТП 10 людей загинуло, ще п’ятеро - отримали травми.

Водій автомобіля вижив, його відразу взяли під варту. Півтора року чоловік просидів у СІЗО, чекаючи вироку суду. Сьогодні він його почув – три роки позбавлення волі.



Суд врахував усі обставини тієї автопригоди. Олега Степанюка звинуватили у недотриманні безпечної швидкості руху та у тому, що мікроавтобус їхав на літній гумі.

Не відкидають у суді і вину дорожніх служб. Адже та ділянка дороги де сталося ДТП - була не посипана, а дорожнє огородження відсутнє. Нагадаємо, у міліції відкрили кримінальне провадження проти дорожників. Саме останніх вважають винними у ДТП родичі потерпілих та загиблих у аварії. А, мовляв, водій отримав надто суворий вирок.

- Чим винен він, що зекономили гроші і не поставили дорожнє огородження? - обурюється Ніна, потерпіла цієї аварії.

- Я вважаю, що це ще великий вирок йому дали. Тому що стаття була зовсім не по закону. Він не хотів нікому смерті - він сам потерпілий! - каже пасажирка тієї маршрутки Тетяна.

Через жахливу аварію на Водохреще рівненська міліція порушила кримінальне провадження проти дорожників

А от у прокуратурі вирок вважають м’яким. Та чи будуть подавати апеляцію – поки не кажуть. Водію Олегу Степанюку врахують у термін відбування покарання і тих півтора року, яких він відсидів у СІЗО. На вихованні у чоловіка залишилось троє малолітніх дітей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ