Ми у Facebook
26.07.2013, 17:21

У Рівному на "Північному" з'явиться 100 нових контейнерів для сміття

З понеділка, 29 липня, рівненське комунальне автотранспортне підприємство 1728 розпочне встановлювати в місті нові контейнери для сміття, придбані за кошти міського природоохоронного фонду.
- Сто нових контейнерів ємністю 1,1 кубометр ми придбали в запорізької фірми "Агроком", яка перемогла у тендері, - розповів начальник КАТП-1728 Валентин Ткачук. - На їх придбання з міського природоохоронного фонду було виділено 283 тисячі гривень. Ми зекономили 23,5 тисячі, придбавши контейнери за 259,5 тисячі гривень.

Встановлення нових контейнерів підприємство розпочне з дворів будинків, де діють об'єднання співвласників (ОСББ) і мешканці сумлінно сплачують за послуги з вивезення сміття. "Плануємо обладнати там спеціальні майданчики з сіткою для цих контейнерів", - каже Валентин Ткачук.

Загалом нові ємності для збирання сміття підприємство планує встановити впродовж місяця.



Сміттєпереробний завод за 70 мільйонів відкрили на Рівненщині

Нині КАТП-1728 займається вивезенням сміття на території, яку обслуговують два житлово-комунальні підприємства Рівного - "Перспективне" та "Промислове" (це переважно мікрорайон "Північний"). Відповідний конкурс підприємство виграло на початку нинішнього року терміном на 10 років. Конкурентом комунального підприємства на ринку вивезення побутових відходів у Рівному є приватне ТзОВ "Санком-Рівне".

10 фактів про сміття

Запорізьке підприємство "Агроком", яке перемогло у тендері на придбання для Рівного сміттєвих контейнерів, свою діяльність розпочинало у 2001 році з вирощування й переробки сільгоспкультур та надання послуг з їх збирання. Одним із напрямків роботи фірми були ремонт і модернізація сільгосптехніки. В подальшому ж на основі ремонтної бази підприємства були створені перші дослідні зразки контейнерів для збирання твердих побутових відходів. Впродовж останніх десяти років запорізька фірма працює на ринку металевих виробів у масштабах усієї країни. Окрім євробаків ємністю 1,1 кубометр, які придбали для Рівного, тут виготовляють і інші різновиди контейнерів для сміття, а також урни, різноманітні огорожі тощо.





На правах реклами