Ми у Facebook
31.07.2013, 11:47

Ліга Чемпіонів УЄФА: Харківський "Металіст" розпочав з перемоги [+Відео]

Футболісти харківського "Металіста" дебютували у Лізі Чемпіонів! Перша гра одразу принесла й перший успіх - перемогу над грецьким "ПАОКом".
Гра розпочалася з атак "ПАОКа", однак успіху грекам вони не принесли.

Спочатку удар екс-гравця "Карпат" Лукаса заблокували захисники "Металіста", а на 15-й хвилині після виходу Кацураніса один-на-один з Дішленковічем, кіпер харків'ян встиг до м'яча першим.

Ще один досить реальний шанс греки втратили у другій половині першого тайму, коли оборона "Металіста" прогавила Атанасіадіса. Але грек не розібрався з м'ячем і момент втратив. "Метал" же за цей час більше відбивався і до гостроти у воріт греків справа не доходила.

А далі спрацювала відома футбольна істина - "Не забиваєш ти - забивають тобі". Після однієї з атак "Металіст" заробив кутовий, який подав Соса. Після подачі аргентинця "куля" влучила у руку Вітору і арбітр не роздумуючи вказав на одинадцятиметрову позначку. Вирок судді виконав Марко Девіч - 1:0. До слова, під час пенальті Марко змусив схопитись за серце фанів "Металіста", адже пробив так, що кіпер греків удар ледь не відбив - лише завдяки силі удару м'яч від рук воротаря таки затріпотів у сітці. Тож на перерву "Металіст" пішов із гарним настроєм.



У другому таймі греки намагалися відігратися, але "Металіст" грамотно тримав оборону, проводячи контратаки. Зрештою далося взнаки те, що "Металіст", завдяки більш ранньому старту українського чемпіонату, має більше ігрової практики. Футболісти "ПАОКа" почали не встигати за харків'янами й "Металіст" забив вдруге.

Гол-шедевр оформив герой дня - Марко Девіч. Марко отримав м'яч на своїй половині поля, зробив ривок вперед до кута штрафного майданчика, обіграв кіпера греків, й ефектною дугою запустив м'яч у дальній порожній кут воріт - 2:0!!!

До завершення гри Марлос та Крістальдо мали можливості довести рахунок до розгрому, але грецька оборона впоралась.

Огляд найцікавіших моментів матчу:



Отож, "Металіст" свій перший історичний матч у Лізі Чемпіонів виграв, та ще й "всуху"! А Марко Девіч став автором перших голів харківського клубу у змаганні найкращих команд Європи.





На правах реклами