Ми у Facebook
22.08.2013, 17:51

Чому забули цей день перемоги?

Власника міста Рівне з 1518 року, князя Костянтина Івановича Острозького (бл. 1460 – 1530), що уславився як визначний полководець, сучасники-європейці порівнювали з визначними древньоримськими полководцями, називали руським Сціпіоном.
Після битви під Оршею, яка відбулася 8 вересня 1514р., папський легат у Польщі писав: "Князь Костянтин може бути названий найкращим воєначальником нашого часу, він 33 рази ставав переможцем на полі битви... в бою він не поступається хоробрістю Ромулу".



Через 4 роки після цієї ПЕРЕМОГИ польський король визнав право власності містом Рівне за Костянтином Острозьким. То чому ж це замовчували останні століття, чому більшість українців, та рівнян зокрема, так мало знають про ЦЕЙ день ПЕРЕМОГИ?



Та тому, що тодішній міністр оборони Великого князівства Литовського (до складу котрого входила і Рівненщина) Великий гетьман Литовський Костянтин Острозький вщент розбив московське військо, кероване воєводою Челядніним.

Теперішня московська держава Росія розпочала з Україною повномасштабну торгову війну. То, може, перед Днем Незалежності України, перед 499-ю річницею славної ПЕРЕМОГИ, згадаємо, як волинські та подільські полки разом з литовськими і польськими військами, розгромили московитів?



Народний депутат від Рівного разом із заступником голови Верховної Ради вніс у парламент проект постанови про офіційне святкування 8 вересня 2014 500-річчя славної ПЕРЕМОГИ під Оршею. Це підтримує і Спілка офіцерів України.





P.S. Рубрика "Репортер OGO.ua" не містить матеріалів журналістів "ОГО".
Завдання цієї рубрики - дати можливість кожному небайдужому рівнянину виступити в ролі репортера, поділившись власними спостереженнями за подіями, що відбуваються навколо.


Нагадуємо, як завантажити матеріал для рубрики Репортер OGO.ua:
- Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

- Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua






На правах реклами