Ми у Facebook
26.08.2013, 14:55

Влада Рівненщини, народні колективи і навіть князь привітали Демидівку з 500-річчям!

25 серпня селище Демидівка відзначило своє 500-річчя. На свято з’їхалися гості з усієї області. Демидівчан та гостей привітали очільники області, рівненські колективи та майстри народного мистецтва. На визначний ювілей через призму століть завітав навіть засновник мальовничого селища – князь Демид!
З самого ранку в центрі селища збирається все більше і більше людей. Адже вже незабаром тут розпочнуться урочисті збори з нагоди 500-річчя селища Демидівка.

Більшість жителів Демидівки вбрані в українські вишиванки, вони щиро і тепло вітають одне одного з визначною датою, адже вже давно в селищі не було такого гучного святкування! Отож, настрій на вулицях мелища панує справді святковий!

З нагоди ювілею до Демидівки завітали чимало почесних гостей, серед яких – голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ, перший заступник голови Рівненської обласної ради Михайло Кривко, народний депутат України Валентин Королюк.

Почесний гостей зустрічали традиційним українським хлібом, а на знак пошани прикріпили до їхніх костюмів вишиті рушнички, як символ святкування.



Відомі люди Демидівщини

Гості очолили урочисту колону, яка рушила від районної державної адміністрації до гарно реконструйованого з нагоди ювілею районного будинку культури. В урочистій ході взяли участь народні колективи з усієї області, вихованці шкіл та дитячих садочків краю.



Демидівка: від минулого до сучасності

Крізь призму століть до демидівчан та гостей свята звернувся засновник селища – князь Демид, княгиня рівненська Марія Несвицька та князь Василь-Костянтин Острозький, які раділи тому, що ось уже 500 років селище живе та розвивається. А селищний голова Михайло Яремчук висловив сподівання, що Демидівка з кожним роком покращуватиметься та набуватиме все більш європейського вигляду.



Мальовничі місця Рівненщини: Демидівщина

- Демидівка має свою яскраву історію, щиру душу, а найбільша цінність – це демидівчани. Вони – щирі, добрі, працьовиті, гостинні, - наголосив у своєму вітанні голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ. – В Демидівці живуть ініціативні люди, бо завдяки саме їхнім зусиллям стало можливим проведення такого прекрасного свята.



Сім чудес Демидівщини

Після урочистих зборів очільники району та області поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку і розпочалися головні гуляння. На площі селища можна було помилуватися виставкою робіт народного мистецтва: тут і різнобарвна вишивка, і різноманітні вироби з соломи, і яскраві картини… Для молоді на селищному стадіоні відбулося спортивне свято «Козацькі забави». А на обласному святі народного мистецтва «Пісні рідного краю» виступили музичні колективи з усієї Рівненщини.



Святкування 500-річчя Демидівки було насичене розвагами, а на закінчення – святкова дискотека та феєрверк. Урочистості закінчилися, і селище приступає до звичного ритму життя, але ще довго тут згадуватимуть веселе й гучне святкування, а найголовніше – продовжуватимуть шлях розвитку Демидівки, щоб зробити її такою, про яку тут так довго мріють!





На правах реклами