Ми у Facebook
10.09.2013, 10:19

Українці активно скуповують нерухомість в ЄС

Українці скуповують житло в Європі заради посвідки на проживання. При цьому вони намагаються особливо не афішувати факт придбання житла за кордоном, розповідає директор компанії DEC Propert Олександр Тарченко.
Багато готові поділитися цією інформацією виключно з близькими родичами і друзями, пише Сегодня. Українці намагаються обійти вимоги законодавства, згідно з яким громадянам необхідно отримати добро Національного банку на придбання нерухомості за кордоном.

Яку нерухомість світу можна придбати за ціною будинку... на околиці Рівного? [+Фото]

Закордонні "квадрати" приваблюють покупців з кількох причин. По-перше, можна проводити всі свої відпустки, свята і тривалі вихідні в улюбленому місті або курорті. Не треба кожного разу користуватися послугами турфірми або годинами підбирати відповідний готель. Більше того, якщо будинок розташований в зручному з географічної точки зору місці, цілий день можна вивчати сусідні міста або навіть держави, а на ночівлю повертатися у рідні пенати. У період відпусток приміщення можна здавати в оренду - в кожній країні існує маса агентств нерухомості.

Нові правила сплати податку на нерухомість: пільги збільшено, термін сплати перенесено

По-друге, і це, мабуть, більш вагомий мотив, - це можливість отримати посвідку на проживання в країні, де купується нерухомість. Цей документ дозволяє уникнути необхідності щоразу при відвідуванні країни Європейського союзу збирати стос документів і проходити особисту співбесіду. Якщо ж виконати всі вимоги держави, через п'ять-десять років можна стати громадянином ЄС.

Найпопулярнішою за запитами на покупку житла є сонячна Іспанія. Кількість бажаючих отримати посвідку на проживання за рік виросла як мінімум у десять разів. Така активність пов'язана з прийдешніми змінами в законодавстві Іспанії: 1 січня 2014 р. в набуває чинності закон, згідно з яким при купівлі елітної нерухомості вартістю не менше 500 тис. євро іноземці можуть отримати посвідку на проживання в цій країні.

Українцям дозволять реєструвати квартири на пошті

За словами експертів, популярні серед українців також Греція, країни Балтії та Мальта. Ці держави також спростили правила отримання посвідки на проживання.





На правах реклами