Ми у Facebook
10.09.2013, 10:45

Рівненських підприємців ошукав постійний клієнт

Двох рівненських підприємців, які займаються ремонтом і прокатом будівельних інструментів, ошукав постійний клієнт. 32-річний мешканець Здолбунівського району узяв напрокат відбійні молотки відомих європейських фірм і не повернув, а заніс їх до одного з ломбардів Рівного…
Володимир кілька років поспіль був постійним клієнтом і брав напрокат будівельні інструменти у приватних підприємців в обласному центрі. Завжди сплачував за їх експлуатацію і, тим більше, вчасно повертав.

Матеріальна скрута змусила чоловіка вчинити по-іншому. Торік влітку він уклав з власниками фірм договори-зобов’язання на прокат впродовж однієї доби двох відбійних молотків (вартість одного — 2000 грн, іншого — 5598 грн), залишивши у заставу паспорт громадянина України і закордонний паспорт. Обидва інструменти здав у ломбард, за кожен з яких отримав трохи більше тисячі гривень. Щоправда, для цих оборудок скористався послугами знайомого таксиста, якому «подяку» виніс у грошовому еквіваленті, повідомили OGO.ua у прес-службі прокуратури м. Рівне.

На дзвінки власників належного їм майна Володимир спершу відповідав, запевняючи, що поверне інструменти, мовляв, нині працює на Житомирщині, потім у Польщі, а через трохи й взагалі почав ігнорувати телефонні дзвінки.

— Відбійні молотки підприємці почали шукати і знайшли в одному з ломбардів Рівного. Вони їх викупили й віднесли до міліції як речові докази, — розповів прокурор прокуратури м. Рівне Ілля Клімашевич, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Рівненський міський суд кваліфікував дії безробітного Володимира за ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України та призначив йому покарання у вигляді одного року ув’язнення. Оскільки чоловік у поле зору правоохоронців потрапив уперше, відшкодував потерпілим завдані збитки, а також виховує малолітню доньку, суд звільнив його від призначеного покарання, якщо він протягом двох років не вчинить нового кримінального правопорушення. Цивільні позови у цій кримінальній справі не заявлялись.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ