Ми у Facebook
22.09.2013, 16:13

На Рівненщині відзначили День партизанської слави

Це свято було встановлено «…на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті…» згідно з Указом Президента «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року.
Партизанський рух проти німецьких окупантів діяв на території України у 1941–1944 роках. Загальна чисельність українських партизанів, переважно із цивільних громадян, становила в 1941–1943 роках — від 5 до 30 тисяч бійців, в 1944 році — від 30 до 50 тисяч бійців.

22 вересня на Рівненщині відбулись заходи з відзначення Дня партизанської слави. Так, о 10 годині біля пам’ятника партизанам-підпільникам, розташованому на площі Перемоги, відбулось вшанування рівненських ветеранів з числа колишніх партизанів-підпільників за участю керівників міста та області й представників громадськості.

Пам'ятник радянським воїнам, партизанам і підпільникам на площі Перемоги у Рівному
Пам'ятник радянським воїнам, партизанам і підпільникам на площі Перемоги у Рівному


А голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ цього ж дня взяв участь в урочистостях з нагоди Дня партизанської слави в с.Березове Рокитнівського району.

Двома днями раніше, 20 вересня, у приміщенні «Світлиці» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Рівне відбулось вшанування ветеранів з нагоди свята Дня Партизанської слави за участю міського голови Рівного Володимира Хомка. З нагоди свята ветерани з числа партизанів-підпільників отримали подарунки і грошову допомогу в розмірі 250 гривень.

Нині в Рівному мешкає 30 партизанів, серед них 20 - інваліди Великої вітчизняної війни.





На правах реклами