Ми у Facebook
26.09.2013, 17:27

За торгівлю людьми рівнянин відсидить шість років

Апеляційний суд Рівненської області постановив новий вирок 44-річному рівнянину за злочини, пов’язані з торгівлею людьми та незаконним обігом наркотиків.
Про це повідомили з прес-служби прокуратури Рівненської області.

— Чоловік кілька років переховувався у Королівстві Іспанія, щоб уникнути покарання в Україні, - каже старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Раїса Приходько. - Згідно правових вимог, передбачених "Європейською конвенцією про взаємну допомогу у кримінальних справах" рівнянина затримали та видали іспанськими компетентними органами правоохоронцям нашої держави у 2012 році.

Слідство довело, що засуджений упродовж 2000-2001 років під приводом працевлаштування переправив за кордон 13 українських жінок та передав їх власникам нічних клубів. За кордоном українки й дізналися, що мають працювати не покоївками чи адміністраторами, а займатись проституцією.

Потерпілі відмовлялися виконувати злочинні вимоги, однак до них застососували психічне насильство та погрожували розправою з дітьми та близькими. Крім того, з’ясували, що під час візитів до зарубіжних кран, чоловік купував кокаїн та контрабандою переправляв його посилками з Іспанії в Україну.

Вину підсудний визнав повністю.

За результатами судового розгляду Рівненський міський суд від 17.04.2013 обрав чоловіку міру покарання чоловіку у вигляді 3 років позбавлення волі із конфіскацією половини належного йому майна. Однак, враховуючи м’якість призначеного покарання, державний обвинувач подав на вирок апеляційну скаргу. Суд апеляційної інстанції призначив міру покарання значно суворішу — позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією майна.






На правах реклами