Ми у Facebook
28.10.2013, 15:34

До Міжнародного дня анімації: Український мультфільм переміг на фестивалі в США [+Відео]

На Універсальному багатокультурному фестивалі кіно у Лос-Анджелесі переміг український цикл мультфільмів «Народна мудрість».
У номінації «Найкращий мультиплікаційний короткометражний фільм» переміг цикл мультфільмів «Народна мудрість», знятий НТКУ (Перший Національний канал України).

«Народна мудрість» - цикл з 50 анімаційних картин. Темою кожної серії стала якась окрема приказка чи прислів'я українців.

Онлайн-ігри на OGO.ua

Режисери проекту – Степан Коваль та Володимир Задорожний, продюсером є Юлія Грибанова.

ВІДЕО: Вовк кобилу пожалів - зоставив хвіст і гриву


Бізнес-ігри на OGO.ua

Довідка
Міжнародний день анімації (International Animation Day) був заснований за ініціативою французького відділення Міжнародної асоціації анімаційного кіно (The International Animated Film Association, ASIFA) в 2002 році на честь 100-річчя публічного представлення першої анімаційної технології.

У цей знаменний день - 28 жовтня 1892 року в Парижі художник і винахідник Еміль Рейно (Emile Reynaud) скликав глядачів на нове, досі ніким не видане видовище - «оптичний театр» (theatre optique). Талановитий винахідник вперше публічно продемонстрував свій апарат праксиноскоп, який показував рухомі картинки. Зараз ми б назвали цю подію народженням прообразу сучасних мультфільмів, і саме ця дата тепер і вважається початком епохи анімаційного кіно.

Ігри Android на OGO.ua

Сьогодні технічні можливості анімації вражають - це двомірна анімація (традиційна і цифрова), тривимірна анімація, анімація Flash, Stop Motion і VFX.





На правах реклами