Ми у Facebook
11.11.2013, 13:04

Дві третини українців вважають, що Голодомор був геноцидом

66% опитаних українців погодилися із твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у жовтні 2013 року.
Не погоджуються з таким твердженням 22% опитаних, ще 12% не визначились з цього питання.

За останні чотири роки зафіксовано найбільший відсоток респондентів, які вважають Голодомор геноцидом. Зокрема, згідно з результатами досліджень соціологічної групи, у 2010 році цей відсоток становив 61%, у 2011 і 2012 роках – менш як 60%.

Дослідження проводилося з 26 вересня по 6 жовтня поточного року. Всього опитано 2 тисячі респондентів.

Більшість рівнян визнають Голодомор геноцидом - дослідження

Днями було ухвалено план заходів до 80-х роковин Голодомору.

Затвердженим Планом підготовки та проведення заходів передбачається організація 23 листопада 2013 року жалобних заходів за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадськості, зокрема на території Національного музею "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні".

У День пам’яті жертв голодоморів на території України та в її закордонних представництвах приспустять Державний прапор України й обмежать проведення розважальних заходів. Також відбудеться покладання траурних вінків та композицій з колосків до пам’ятних місць, ушанування пам’яті померлих хвилиною мовчання та проведення інших скорботних заходів.

ВІДЕО: До 80-ї річниці Голодомору 1933-го року: Мадонна Голодомору-33

У бібліотеках, кінотеатрах, клубах, музеях по всій території України до кінця 2013 року плануються покази художніх і документальних фільмів, тематичні виставки архівних документів і фотоматеріалів, а також вечори-реквієми зі вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні.

За матеріалами: УНН





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ