Ми у Facebook
17.11.2013, 18:30

Авіакатастрофа в Росії: літак вибухнув, загинули всі пасажири [ФОТО З МІСЦЯ ПОДІЇ] [+СПИСОК]

В аеропорту російського міста Казань о 17.30 за київським часом 17 листопада вибухнув літак "Боінг-737", який прямував рейсом "Москва-Казань". Усі пасажири та екіпаж загинули.
На борту літака було 44 пасажири та 6 членів екіпажу, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Газета.ru.

За інформацією ipress.ua, попередня причина авіакатастрофи - помилка екіпажу.

Зараз, як повідомляє Міністерство у справах цивільної оборони та надзвичайних ситуацій Татарстану, на місці катастрофи працюють співробітники всіх екстренних служб.



У Головному управлінні МНС Росії по Республіці Татарстан відкрито "гарячу лінію", за якою можна дізнатись про загиблих. Її номер: (843) 227-46-50. Ще один номер наводить МНС Росії: 8-800-775-17-17.



На сайті "Новости России" вже оприлюднено список загиблих.



Зазначимо, з початку року це вже 25-та авіакатастрофа у Росії.

В Україні найжахливішою авіакатастрофою останніх років називають Скнилівську трагедію - аварію на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року. Унаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 78 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. Ще одна резонансна авіакатастрофа в Україні часів незалежності - трагедія 4 жовтня 2001 року над Чорним морем, коли літак Ту-154 авіакомпанії «Сибір», що виконував рейс за маршрутом Тель-Авів—Новосибірськ, упав над Чорним морем. Загинули всі 66 пасажирів (з них 51 громадян Ізраїлю та 15 громадян Росії) та 12 членів екіпажу.

В авіакатастрофу потрапив літак, який летів з Рівного в Полтаву

Нагадаємо, на Рівненщині наприкінці жовтня також сталася надзвичайна пригода з участю літака. За повідомленням прес-служби прокуратури Рівненської області, 30 жовтня до прокуратури надійшла інформація про те, що 27 жовтня на території аеродрому "Воронів" Рівненського авіаційно-спортивного клубу розбився літак. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Оглянувши територію аеродрому, правоохоронці справді виявили в одному із ангарів пошкоджений літак "Вілга-35а", який належить Рівненському авіаційно-спортивному клубу. Правоохоронці розпочали слідчі дії.

У Рівненській області розбився літак

Також у жовтні авіакатастрофа сталася в сусідній Волинській області -у селі Скулин Ковельського району розбився літак АН-2. Загинуло дві людини.

Авіакатастрофа на Волині: версії та подробиці [Фото+Відео]

Зазначимо, що із Рівненського аеропорту впродовж останніх років регулярні пасажирські авіарейси не здійснюються.

Рівненському аеропорту збільшили статутний фонд на 1,3 мільйона гривень

Літак "Боінг-737". Ілюстративне фото з сайту avioners.net.
Фото з місця події - twitter.com/abunin





На правах реклами