Ми у Facebook
24.01.2014, 22:32

Нардеп Юрій Вознюк про суд над рівненським студентом-активістом

У Києві затримали студента рівненського Національного університету водного господарства та природокористування, який зник з мобільного зв'язку 23 січня. Нардеп Юрій Вознюк побував у лікарні Максима Савича і розповів про його стан:
- Вчора та сьогодні перебував в лікарні у Максима Савича. Спробую коротко описати події, які з ним трапились та продовжують відбуватись. Отже вчора отримав від Соломії Бобровської сигнал, що беркут жорстоко побив молодого хлопця (19 років), завіз його в Деснянський РВ міліції, а потім вже звідти його із серйозними травмами ока та головного мозку відправили під конвоєм в Олександрійську лікарню. Мені було дуже важливо потрапити туди до допиту хлопця слідчим. О 22-30 я був там, якраз у цей час розпочалась процедура допиту. В лікарні вже перебували активісти Євромайдану, в тому числі Соломія, Віктор Матчук та Слава Клічук. Мене, як нардепа, а також мого колегу Дмитра Андрієвського допустили в палату, де безпосередньо слідчий проводив розмову з Максимом. Почувши все те що відбулось з ним, я лишній раз переконався в цинічному та жорстокому поводжені "пташиних" бойовиків.

На київському майдані затримали студента рівненського університету

Хлопець прибув до Києва тільки вчора!!! він не перебував на Грушевського під час масових заворушень, він просто мирно йшов з товаришем по вулиці Інституцькій і найбільший його гріх був в тому, що на ньому була каска та марлева повязка... Але зараз це звичне явище для Києва.. За це його схопили (на Шовковичній) далеко від вулиці Грушевського, затягли за свої автобуси та почали бити. Найсерйозніший удар прийшовся в район правого ока дубинкою. Потім кинули їх на сніг де вони достатньо довгий час пролежали. І тільки після цього завезли у райвідділ міліції, де висунули підозру в організації масових заворушень та залучення до цих подій двох сотень людей 8-15 років). Одне діло якби це, дійсно, було (захищали б його всерівно), але цього не було!!

Зниклий рівненський студент Максим Савич - у лікарні у важкому стані

Ми грамотно склали протокол, благо слідчий виявився нормальною людиною. Саме цей документ буде одним із основних при прийнятті запобіжного заходу, а їх може бути два: поганий - СІЗО на два місяці до прийняття остаточного рішення, хороший - домашній арешт на цей же термін. Вже вранці приїхав нардеп Валерій Сушкевич. Ми спільними зусиллями змогли досягти того, що суд відбудеться в лікарні, тобто його нікуди не повезуть, а це вже плюс. Ну і найголовніше, після довгих розмов зі слідчим, а потім прокурором у мене складається враження, що СІЗО не буде. Завтра суд. Тримаємо за хлопця кулаки, - написав на своїй сторінці у facebook нардеп Юрій Вознюк.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ