Ми у Facebook
10.02.2014, 17:30

8 Березня: Скільки будемо відпочивати + КАЛЕНДАР СВЯТ 2014

Цього року на свято 8-го Березня українці відпочиватимуть три дні поспіль.
Оскільки Міжнародний жіночий день цього року припадає на суботу, то його святкування переноситься на найближчий робочий день, тобто понеділок 10 березня. Таким чином українці матимуть три вихідних поспіль, із суботи до понеділка включно.

Як відомо, згідно із законом України, святковий день, який припадає на вихідний (суботу чи неділю), автоматично переноситься на наступний робочий день у календарі, тобто понеділок.

5 типов женщин, которых боятся мужчины

Для збільшення - натисність












А як в інших країнах

8 Березня є святом в Італії, але вважається комуністичним спадком і більшістю просто ігнорується. Жінки у цей день можуть зібратися в кафе. Букетик мімози є символом свята в Італії.

У першу неділю березня у Франції вшановують бабусь, до яких у цей день приїжджають діти та онуки з подарунками та квітами.

Как найти спутника жизни… по имени

Також відзначають свято жінок у Ісландії, в Японії – це свято дівчаток, у Румунії з 1 по 12 березня відзначається свято Мерцишор, який символізує перехід від засніженої зими до весни. У Монголії 8 березня не є офіційним святом з 1995 року, замість нього 1 червня святкують День материнства і дитинства. І все ж 8 березня за багаторічною традицією монгольські чоловіки обдаровують жінок подарунками та квітами.

У США свято 8 Березня давно пішло у небуття. Зате в цій країні 1 березня відзначають День кольорових жінок, проводяться конференції та збори, присвячені проблемам афро-американок, азіаток, іспано-американок, що живуть у США.





На правах реклами