Ми у Facebook
06.08.2014, 10:02

Хто і чому заважає продати приміщення на вул. Шкільній?

Нежитлове приміщенні на вул. Шкільній ніяк не вдається продати, адже є ті, хто не зацікавлений у цьому.
Не відбувся аукціон, оголошений на 25.07.2014 року. На торги виставлялися нежитлові приміщення загальною площею 189,4 кв. м на 1 поверсі адмінбудівлі по вул. Шкільній, 11 у Рівному. На участь у згаданому аукціоні надійшло 3 заяви, однак допущеним до участі у торгах був лише один заявник, що й унеможливило їх проведення. Двом потенційним покупцям було відмовлено у реєстрації їх заяв у зв’язку з невідповідністю документів Порядку подання та розгляду заяв про приватизацію.

Як Рівненщина економитиме на природному газі?

Привабливе розташування у центрі старої частини міста виставлених на продаж приміщень спонукало одного із заявників оскаржувати такі дії регіонального відділення у правоохоронних органах. Намагається перешкодити приватизації згаданої адмінбудівлі ще одна зацікавлена сторона - НКК «Рівнеагробуд», з яким уже понад 5 років тривають судові спори щодо права власності на об’єкт. Зазначимо, що судами різних інстанцій доведено – адмінбудівля по вул. Шкільній, 11 у Рівному належить державі. Однак «Рівнеагробуд» тривалий час незаконно використовує будівлю, у тому числі здає державні приміщення в оренду, кошти від якої до бюджету не надходять. Регіональне відділення направляло відповідні матеріали у прокуратуру області, проте на даний час справа чомусь закрита, а результати розгляду свого звернення регіональне відділення не може отримати.

На Рівненщині проблема із працевлаштуванням біженців

Відтак, регіональне відділення ініціювало проведення 31.07.2014 року круглого столу, маючи на меті оприлюднити громадськості інформацію щодо ситуації, яка склалася навколо привабливого об’єкта приватизації. Зазначимо, що громадські активісти та представники Громадської ради при РОДА підтримали дії органу приватизації щодо необхідності стягнення збитків за користування майном і притягнення до відповідальності посадових осіб НКК «Рівнеагробуд» та щодо невідкладного продажу зазначеного об’єкту у відповідності до чинного законодавства. Адже це неабияк наповнить державну скарбницю (ринкова вартість (початкова ціна) об’єкта аукціону – лише 1 поверху будівлі - з врахуванням ПДВ складає 956 760 грн





На правах реклами