Ми у Facebook
15.08.2014, 15:14

Працівники "Рівнетеплоенерго" не можуть отримати зароблені гроші

Уже кілька днів штурмують єдине у Рівному відділення банку "Демарк" працівники "Рівнетеплоенерго". Вони отримали заробітну плату на свої банківські картки, проте ні отримати готівку, ні розрахуватися карткою не можуть.

Коли на початку серпня вкладники банку "Демарк" почали масово забирати свої депозити, виникли проблеми з готівкою, а потім відділення кілька днів взагалі не працювали, вочевидь, щоб зупинити потік охочих забрати свої гроші. У п'ятницю "Демарк" видав власникам банківських карток лише по 300 гривень.

— Мої працівники чатують біля відділення банку на вул.Чорновола, — розповідає директор ТОВ "Рівнетеплоенерго" Степан Коропецький. — Я теж отримую зарплатню через цей банк і, як усі інші, не можу зняти гроші з картки, хоча раніше у нас не виникало жодних проблем. Рахунок "Рівнетеплоенерго", на який від споживачів надходила плата за гаряче водопостачання та опалення, також був у ньому відкритий. На щастя, встигли зняти кошти ще до того, як у банку виникли проблеми. Тепер заробітну плату оформлятимемо через інший банк.

Депутати Рівнеради зобов'язали підприємців маркувати російські товари

В управлінні Нацбанку в Рівненській області про проблеми рівненського відділення "Демарку" не чули, ніхто із клієнтів банку сюди не звертався. Чернігівське управління Нацбанку, адже центральний офіс "Демарку" знаходиться в Чернігові, пообіцяло допомогти з грішми.

Лідія Оніщенко, голова правління банку "Демарк":

— Гадаємо, що це недобросовісні конкуренти могли поширити чутки, нібито наш банк закривається, і на початку серпня наші клієнти масово пішли знімати гроші з депозитів. Ми обслуговуємо 120 тисяч платіжних карток і 70 тисяч вкладників. Навіть якщо десята частина їх одночасно прийде по гроші, то навіть 10 банків не змогли б одномоментно знайти стільки готівки. Зараз видаємо по 300 гривень на день власникам банківських карток, поступово суми збільшуватимемо. Запевняю, що банк працюватиме. Через події на сході вся банківська система країни нині не в найкращому стані.





На правах реклами