Ми у Facebook
14.12.2014, 11:12

Вдова бійця АТО з Рівного склала присягу на вірність Україні

Вчора, 12 грудня, дружина загиблого в АТО українського офіцера прийняла військову присягу.
Майор Олексій Заєць загинув поблизу Лутугиного 24 серпня. Потрапив під мінометний обстріл. В офіцера залишилися дружина та двоє дітей. І от Світлана вирішила в пам’ять про чоловіка продовжити його справу.

"Я вирішила, що має бути хоча б ще один захисник, раз мого чоловіка вже немає. Я вирішила вступити в лави збройних сил України. Щоб бути серед людей, які його знали, були з ним до останнього", - каже дружина загиблого Олексія Зайця Світлана Заєць.

У військовій формі, в строю з автоматом, ця тендітна жінка ледь стримує сльози. Але слова присяги на вірність державі у свій день народження промовляє по-військовому чітко.

"Урочисто присягаю українському народові завжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну, захищати її суверенітет".

"Після того, як героїчно загинув її чоловік, Світлана Петрівна вирішила присвятити своє життя українському війську". - каже заступник командира 30 ОМБ по роботі з особовим складом Олексій Яринка. Світлані вручають чоловікову нагороду, посмертно.

"Ми рахуємо, що це хороша пам’ять буде дітям, і їй буде легше. Скільки вже полягло там молодих хлопців, біль втрати не проходить, саме такий вік 30 рік. Жити та жити", - каже батько загиблого Олексія Зайця Євген Заєць.
Тепер Світлана працюватиме у військовій частині, куди до війни щодня на роботу ходив чоловік.

"Я на Схід не збираюся. В мене двоє маленьких дітей. Бачите яке? Я не можу залишити їх повними сиротами", - пояснює Світлана Заєць.

На дошці пам’яті у військовій частині 30-ї окремої механізованої бригади - довгий список тих, хто поклав своє життя на Сході. Перелік зниклих безвісти, чия доля досі невідома, буде значно більшим. Таких - понад сто. І тепер щодня цій мужній жінці доведеться проходити повз цей стенд.

Статті по темі:

На Рівненщині налагодили будівництво криївок для віськових у зоні АТО
На Рівненщині ремонтують БТРи
Рівненські ковалі кують буржуйки для військових АТО
Про це повідомляє прес-центр управління оперативного командування «Північ».





На правах реклами