Ми у Facebook
31.12.2014, 15:00

Поради рівнянам: оригінальні рецепти новорічних салатів

Свято Нового року вже на носі і приготування до нього йдуть повним ходом. Оригінальні рецепти салатів, які зроблять ваш стіл оригінальним та неповторним.
Новий рік вже на носі і приготування до нього йдуть повним ходом. Якщо ти досі не придумав, що подати на святковий стіл, щоб зробити застілля оригінальним і неповторним, пропонуємо рецепти 5 салатів, які стануть креативним прикрасою новорічного столу завдяки своєму чудовому вигляду.

1. Новорічний салат «Шишка»



інгредієнти:

300 г вершкового сиру
200 г шинки
100 г кедрових горішків
трохи кропу
печиво-крекер зі смаком бекону
майонез
сіль і часник за смаком
мигдаль

Збити сир блендером разом з кропом, часником, майонезом, і сіллю. Нарізати шинку кубиками. Потім змішати сирну масу з шинкою і додай туди кедрові горішки. Посолити і поставити на 15-20 хвилин у холодильник. Після цього викласти салат в блюдо у формі шишки, прикрасити мигдалем і зеленню. Навколо салату «Шишка» також викладається печиво-крекер.

2. Салат «Новорічний»



інгредієнти:

300 г курячого філе
6 яєць
150 г чорносливу
100 г волоських горіхів
100 г сиру
майонез і сіль за смаком

Відварити куряче філе, остудити його і дрібно порізати. Потім відокремити білки від жовтків і натерти їх на дрібній тертці. Подрібнити горіхи в блендері. Нарізати дрібно чорнослив. Сир натерти на дрібній тертці.

На дно тарілки викласти філе, посолити, змасти майонезом. На філе викласти жовтки, змастити тонким шаром майонезу. На жовтки викласти чорнослив, трохи змастити майонезом. На чорнослив викласти сир, трохи змазати майонезом. На сир викласти горіхи, змастити майонезом. На горіхи викласти білки. Прикрасити салат за смаком. Циферблат зробити з нарізаної морквини.

3. Новорічний салат «Адвент»




інгредієнти:

3 картоплини
2 морквини
2 яйця
500 г брокколі
200 г шинки
2 мариновані огірки
1 цибулина
тертий білок
зерна граната
червоний і зелений перець
4 пластика сиру
зелень кропу
майонез, сіль, перець - за смаком

Нарізати шинку дрібною соломкою. Дрібно нарізати огірки і цибулю. Все перемішати, посолити, додати перець і майонез і ретельно перемішати. Соус до салату готовий.

Відварити картоплю, моркву, яйця і натри на тертці. Злегка відварити брокколі і роздягли на суцвіття. Викласти салат шарами (1 - картопля, 2 - морква, 3 - яйця, 4 - брокколі), залишаючи чотири круглих отвори для «свічок». Кожен шар змасти соусом, крім останнього.

Для свічок звернути трубочкою пластинки сиру, змастити майонезом і злегка присипаючи тертим білком. Всередину встав болгарський перець, вирізаний у вигляді полум'я свічки. Встав свічки в отвори салату, навколо розклади гілочки зелені кропу і прикрасити зернами граната.

4. Салат «Новорічна маска»



інгредієнти:

300 г курячої грудинки
100 г сиру
1 буряк
1 морквина
200 мл майонезу
30 г порубаних волоських горіхів
2 зубчики часнику
перець, сіль - за смаком
гранат
кріп
петрушка

Курку нарізати на середні шматочки і відварити (потім розрізати на більш дрібні). Буряк і моркву ретельно промити, закинути в каструлю з підсоленою водою і варити до готовності. Потім дати їм остигнути. Очистити і натерти їх на середню терку. Приготувати заправку, змішати майонез, волоські горіхи, часник, сіль і перець. В овальну тарілку, постав дві чарки на відстані близько п'яти сантиметрів один від одного.

Тепер потрібно викладати салат шарами у вигляді маски (1 - курка, 2 - заправка, 3 - тертий сир, 4 - заправка, 5 - наполовину тертий буряк і наполовину морква). Перед подачею прикрасити зернами граната і зеленню.

5. Новорічний салат «Дід Мороз»



інгредієнти:

200 г крабових паличок
200 г червоної риби
150 г рису
100 г твердого сиру
червоний болгарський перець
помідор
майонез

Відварити рис і дати йому охолонути. З болгарського перцю вирізати пояс, рукавички і шапку Діда Мороза. Дрібно нарізати крабові палички, залишки перцю, помідор і рибу. Тепер викласти салат шарами (1 - рис, 2 - крабові палички, 3 - червона риба).

Прикраси. Особа Діда Мороза зробити з сиру, шубу - з риби, бороду з рису і натертого сиру, очі з чорного горошку перцю, ніс - з крупинки перцю, тепер покласти рукавички, шапку й пояс.

СМАЧНОГО!

За матеріалами http://takprosto.cc.

Статті до теми:

Пісні страви до столу від відомих рівнян

Чим замінити майонез у новорічному салаті

Як прикрасити новорічний стіл





На правах реклами