Ми у Facebook
21.02.2015, 12:00

Майже на 3 роки засудили нелегального бурштинокопача

За незаконний видобуток бурштину засуджено жителя Сарненського району Рівненської області.

28-річного мешканця Сарненського району визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр на територіях природно-заповідного фонду) та ч. 1 ст. 252 (умисне знищення або пошкодження територій природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України.

Доведено, що у лютому 2014 року на території обʼєкта природно-заповідного фонду, а саме − заказника місцевого значення урочище «Брище», що у Березнівському районі, чоловік, використовуючи мотопомпу, призначену для подачі води під тиском, шляхом гідророзмиву ґрунту, здійснював незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину-сирцю. В результаті був затриманий правоохоронцями.

Березнівським районним судом чоловіку призначено покарання у виді обмеження волі строком на 2 роки і 6 місяців з випробувальним терміном строком на 2 роки. А також конфісковано знаряддя злочину та видобуте каміння вагою 288,44 г. Крім того, відповідно до ст. 76 КК України на засудженого покладено обв’язки не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої служби, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання та періодично з’являтись в інспекцію для реєстрації.

Вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.

Вживаються заходи до відшкодування збитків, завданих об’єкту природно-заповідного фонду.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Рівненщина: 36-річного чоловіка смертельно травмували дерев’яні колоди


Завершено досудове розслідування резонансного вбивства рідним сином викладачки НУВГП








На правах реклами