Ми у Facebook
22.02.2015, 14:45

На Рівненщині приватизували школу

Судитимуть державного реєстратора, через службову недбалість якого незаконно приватизовано приміщення школи у місті Кузнецовськ
Органами прокуратури Рівненщини скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівника одного із відділів реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло тяжкі наслідки).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Кузнецовського МВ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури міста Кузнецовськ.
- Встановлено, що державний реєстратор, недбало відносячись до своїх службових обов'язків при розгляді заяви приватного підприємця, проігнорував відсутність необхідного пакету документів та прийняв незаконне рішення про державну реєстрацію права приватної власності на нерухоме майно, яке є невідʼємною частиною однієї із загальноосвітніх шкіл у місті Кузнецовськ та щодо нього Законом України «Про освіту» накладено заборону приватизації, - повідомив прокурор міста Кузнецовськ Григорій Нижник.

Внаслідок незаконного відчуження на користь приватної структури майна закладу системи освіти завдано тяжкі наслідки територіальній громаді міста у вигляді матеріальних збитків на суму 433 тис грн.

Згідно із законом відповідальність за вчинення вказаного злочину передбачена у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. 

Разом з тим, прокуратурою вжито заходи до повернення незаконно відчуженого об’єкта нерухомості законному власнику.
- Рішенням господарського суду Рівненської області задоволено позовні вимоги прокурора, у результаті чого у власність держави в особі Кузнецовської міської ради повернуто приміщення школи вартістю 433 тис. грн, - зазначив прокурор міста Кузнецовськ Григорій Нижник.


СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Рівненщина: 36-річного чоловіка смертельно травмували дерев’яні колоди


Завершено досудове розслідування резонансного вбивства рідним сином викладачки НУВГП





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ