Ми у Facebook
30.03.2015, 19:07

Відбувся фінал чемпіонату Рівненщини з шахів-2015

З 21 по 29 березня в Рівному проходив фінал чемпіонату області з шахів 2015 року. За підсумками попередніх змагань 14 кращих шахістів Рівненщини з Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Рівненського районів та міста Рівне за коловою системою виборювали звання найсильнішого.
З результатом 9 очок з 13 можливих чемпіоном Рівненської області вчергове став Олександр Матвійчук, 2 місце у Олександра Петренка, 3 місце - у Олександра Кохно (всі з Рівного).

Кращі інтелектуальні спортсмени нагороджені медалями, грамотами, цінними призами, а найсильніший шахіст області до того ж отримав красень-кубок. Турнір відбувся за організаційних зусиль Рівненської обласної федерації шахів (Президент – Володимир Ковальчук).

Шахові баталії у визначенні найсильнішого шахіста Рівненської області 2015 року тривали протягом 9 днів. Нарешті головний турнір сезону відбувся в шаховому клубі. Нове приміщення та сучасний шаховий інвентар мотивували учасників до здобуття творчих успіхів. Додала інтриги турніру участь багаторазового чемпіона області 80-х років, майстра спорту міжнародного класу Ігоря Лабенського. Також, до фаворитів змагання долучився чемпіон області 1998 року Сергій Клюка. Як наслідок, за складом учасників цьогорічний фінал чемпіонату видався одним з найсильніших за останні роки.

Головною несподіванкою початку турніру стали результати дебютанта фінальних змагань дубенчанина Миколи Паська. Наймолодший учасник одноосібно очолив турнірну таблицю з 5 очками після 6 турів. В наступних турах недооцінки його можливостей серед учасників вже не спостерігалося.

Результати ключових ігор в середині турнірної дистанції фактично стали вирішальними в боротьбі за чемпіонство. На цей момент визначилися основні претенденти. Однак тільки один грав стабільно, без несподіваних очкових втрат – це Олександр Матвійчук. В результаті за 3 тури до закінчення чемпіонату він на 1,5 очка відірвався від переслідувачів. В деякій мірі цьому посприяв календар ігор, оскільки з основними суперниками він грав в заключних турах. В підсумку, зігравши внічию в 11 та 12 турах, чинний чемпіон так і залишився недосяжним з 1,5 очковим гандикапом.

Отже, вп’яте та втретє поспіль Олександр Матвійчук здобув звання чемпіона області. До цього він перемагав в 1996, 2009, 2013 та 2014 роках.





Джерело: Рівненська обласна федерація шахів

До теми:

На Рівненщині відкрили новий шаховий клуб

Стартував Кубок Рівненщини з шахів 2015 року

Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук — про секрети успіху шахів на Рівненщині [+ІНТЕРВ'Ю]

Рівне: відбувся щорічний дитячий турнір з шахів «Святий Миколай у кожну хату» [+Фото]






На правах реклами