Ми у Facebook
27.05.2015, 19:15

По Рівному мандрує електрична маршрутка

Електроавтобус виготовили на базі моделі "Богдан", демонтувавши двигун внутрішнього згорання і поставивши електричний. Також замість паливного баку встановили акумуляторні батареї з виходом до розетки. 
Електроавтобус ззовні нічим не відрізняється від звичайнісінької міської маршрутки. Хіба що, - зеленим, а не жовтим кольором. Проте, усередині авто, замість кількох крісел вмонтовані ящики з батареями, які й надають перевагу новому виду транспорту. Вартість такої дивини майже 200 тисяч доларів.

Більше фото дивіться тут: По Рівному мандрує електрична маршрутка

Чудо "зеленої техніки" виготовили на Луцькому підприємстві «Санрайз». Наразі це лише пробна модель, адже достеменно невідомо скільки пасажирів може провезти один такий автобус, його ще тестують на безпеку та зручність у експлуатації, адже під час руху у диво-автобусі дуже шумно.

Скільки заробляють міські маршрутки? [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

Проте, розробники "Tesla Model S" (так назвали електроавтобус), запевняють, що за своїми технічними параметрами він не поступається іноземним аналогам, а за параметрами енерговитрат та шуму переважає їх.

Новий електроавтобус, у першу чергу — це економія палива. Адже за рахунок батарей в день на кожному автобусі автотранспортне підприємство може економити до 50 доларів. Окрім цього, це екологічно чистий транспорт без викидів у атмосферу, який не потребує утилізації. Український електроавтобус може проїхати без підзарядки 250 км.

Патріотична маршрутка у Рівному

Заряджається від електромережі в 380 вольт. Зарядка відбувається від 3 годин. Швидкість електроавтобуса - до вісімдесяти кілометрів за годину. На 100 кілометрів необхідно лише 50 кіловат електроенергії.





На правах реклами