Ми у Facebook
24.06.2015, 10:15

У Рівному ліквідовуватимуть ЖЕКи

Мер Рівного напророкував сумну долю ЖЕКам. Володимир Хомко назвав підписаний напередодні Петром Порошенко Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» революційним.
- Я вже бачу наперед сумну долю ЖЕКів. Якби це комусь не подобалося, але закон підписано… Це не означає, що ЖЕКи мусять бути ліквідовані, але зрозуміло з Закону, що вони просто не виживуть в тому вигляді, в якому є. Якісь залишаться, але буде дуже важко, - каже Володимир Євгенович. – Прийдуть компанії, які мають мінімальний штат і будуть це робити оперативно і дуже якісно, і дуже дешево.

ЖЕКів Рівного

Відтепер, за словами очільника міста, єдиним власником будинку стають мешканці будинку. А відповідно єдиним джерелом утримання будинку є тільки плата, зібрана з мешканців будинку. Відповідальність за стан будинку також покладається на мешканців. Закон вступає в силу з 1 липня.

Прийняття вказаного Закону надасть можливість вільно вибирати форму та спосіб управління багатоквартирним будинком, а саме: самостійно, шляхом створення ОСББ, або шляхом передачі всіх або частини функцій на підставі договору фізичній особі-підприємцю чи юридичній особі – управителю.

Співвласникам дається можливість протягом року визначити форму управління для свого будинку.






На правах реклами