Ми у Facebook
09.10.2015, 17:15

Хто з партій лідирує в Україні за кількістю кандидатів

Фото http://yourcracy.com

На місцевих виборах 2015 р. правом висувати кандидатів скористалися 122 з 142 партій, які приймали рішення про участь їх місцевих організацій у виборах.
У той же час, політичні партії проявляли різну зацікавленість у місцевих виборах в межах різних регіонів. Неоднорідність регіонального представництва кандидатів стосується і партій, які мають депутатські фракції у Верховній Раді України. Блок Петра Порошенка «Солідарність» висунув найбільшу кількість кандидатів у багатомандатних виборчих округах усіх макрорегіонах України, окрім Донбасу, де поступився за цим показником «Опозиційному блоку».



Блок Петра Порошенка «Солідарність» у порівнянні із усіма іншими партіями висунув найбільшу кількість кандидатів у багатомандатних виборчих округах в майже усіх макрорегіонах України, крім Донбасу (Донецька та Луганська область.) На Донеччині та Луганщині найбільшу кількість кандидатів на місцевих виборах висунула політична партія «Опозиційний блок». У областях Центру, Півдня, Заходу та Сходу України партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висунула найбільшу кількість кандидатів.

На Рівненщині стартував новий проект “Оберіть місцеву владу вже сьогодні!”

ВО «Батьківщина» за кількістю кандидатів займає 2 місце серед усіх партій в Центрі, на Заході та Сході України, 3 місце на Півдні та лише 4 місце на Донбасі.

Радикальна партія Олега Ляшка займає третє місце за кількістю кандидатів в Центрі України, 4 місце на Заході, 6 місце на Півдні, Сході та Донбасі.

Політична партія «Об’єднання Самопоміч» займає 7 місце за кількістю кандидатів серед усіх партій, які беруть участь у місцевих виборах на Донбасі, 9 місце на Заході України. У порівнянні з іншими партіями «Об’єднання Самопоміч» на Півдні замає лише 19 місце за кількістю кандидатів, на Сході-15 місце, Центр-12 місце.

Найбільше кандидатів у мери — у Рівному і Кузнецовську

Партія «Опозиційний блок» висунула найбільшу кількість кандидатів на Донбасі (1 місце), а також за відповідним критерієм займає 2 місце на Півдні, 4 місце в Центрі та 5 місце на Сході. На Заході України «Опозиційний блок» за кількістю кандидатів займає 12 місце.

Відзначимо, що Громадянська мережа ОПОРА провела аналіз розподілу кандидатів від парламентських партій у 5 основних макрорегіонах: Захід (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області), Центр (Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області та місто Київ), Південь (Миколаївська, Одеська, Херсонська області), Схід (Дніпропетровська, Запорізька, Харківська області), Донбас: Донецька та Луганська області.

За матеріалами www.oporaua.org





На правах реклами