Ми у Facebook
30.10.2015, 07:30

В рівненській маршрутці водій відмовився підвезти інваліда

Про нечуване поводження водія з інвалідом розповіла Тетяна Алексійчук у соцмережі Фейсбук.
Ось що жінка написала про цей випадок:

"В маршрутку в с.Мала Любаша вранці заходить чоловік років 55, пред’являє посвідчення інваліда замість плати за проїзд. І тут почалося - виявляється, що пенсійний день середа, а не вівторок, і якщо не заплатить, то хай виходить. Інвалід відмовився, посилаючись на свої права. Водій криком сказав, щоб білет брав в касі, а де касовий апарат у маршрутці (чи хоч би квиток раз за 12 років мені дали). Водій в істериці кричить, що як всіх кого треба возити безкоштовно, то що він заробить, і каже інваліду, що виходьте, бо ви затримуєте мене. У маршрутці (рейс с.Борщівка - Костопіль через с.Мала Любаша) більше 20 людей і всі мовчать. Чому люди, коли ображають людину, та ще й інваліда, мовчать, коли закінчиться оте "моя хата скраю, я нікого не чіпаю".

В мене хата не скраю. Я заступилася (визнаю, може, занадто емоційно), то водій, який молодший мене, велів у грубій формі закрити свого рота, що я тут не причому, що чого я вмішуюся і хто я така, що відкрила рота. А люди мовчали. Брешу. Односельчанка того чоловіка, розпочала тему, що треба замість пільг цим людям добавити пенсію.

"Хто купив квитки у касі, той іде пішком по трасі!" або нові хамства в рівненських маршрутках

А водій не винуватий, так йому сказав робити його "хазяїн". Я поїхала з тим чоловіком Василем на автовокзал в Костопіль, пішли в касу, взяли квиток за копійки, правда, вже з Костополя до с.Мала Любаша. Виявляється, в касі можна щодня брати інваліду квитки по пільзі, і діти з багатодітних сімей мають право на безкоштовний проїзд. Але в касі обмовилися, що в нас є договір з перевізником, що пільговий день лише в середу. Це правда - нам перевізник Мамчур Сергій зробив поблажку і для пенсіонерів один день середа безкоштовний проїзд. Але ж інваліди, діти з багатодітних сімей - це не пенсіонери. Коли Василь дав квиток водію, той його викинув зі словами образи. Я теж отримала свою порцію хамства.

Найболючіше те, що Василь їхав лягати в лікарню у м. Рівне і йому не можна хвилюватися. І те, що перевізник Мамчур Сергій його односельчанин. І те, що інвалід не заслужив такого ставлення від водія.

Шокуюча правда про хамство в рівненських маршрутках [БЛОГИ]

Я розумію, що є права у пасажирів, але і є обов’язки. Та чомусь, на жаль, у перевізників і таких водіїв є права, а про обов’язки вони не чули, як і про комфорт пасажирів, і про безпечну поїдку, культуру поведінки і про вихованість.

А паралель до виборів - доки у кожної людини не буде "моя хата скраю", а буде громадянська позиція, небайдужість то ніякі вибори нічого не змінять. І це прикро...

А з перевізником це був лише перший раунд. Але як сказав наш Шевченко: "Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!"





На правах реклами