Ми у Facebook
02.11.2015, 15:30

Рівненські школярі розраховуються за шкільні обіди безготівково

Із 1 жовтня у Рівненському природничо-математичному ліцеї "Елітар" запрацювала унікальна програма “Картка для харчування”.
Тепер школярі мають змогу швидко та цікаво оплачувати свої шкільні обіди за допомогою пластикових карток Юніора ПриватБанку, а батьки — контролювати витрати своїх дітей та зручно передавати їм кишенькові гроші.

Восьмикласниці Аня КОРОЛЬЧУК та Поліна ДМИТРЕНКО користуються такою карткою уже тривалий час. Дівчата переконують — такий спосіб розрахунку є набагато кращим, ніж готівковий.

— Тепер не потрібно брати в батьків щодня гроші до школи, щоб купити щось поїсти, — кажуть школярки. — Та й у їдальні не треба стояти в чергах. Ти можеш просто підійти і розрахуватися карткою.

Батьки школярів такою ініціативою теж задоволені. Мати восьмикласниці Галина МІЩУК говорить, що оформила картку для доньки не заради контролю, а заради зручності.

— Наприклад, якщо моя дитина забуде вдома кошти, а їй необхідно буде кудись добиратись по місту, то вона зможе з легкістю зняти собі трохи грошей, — розповідає Галина Міщук. — Моя дитина дуже швидко навчилася користуватися карткою і навчила цьому своїх однокласників. Тепер вона дуже добре сприймає електронні розрахунки, і це дає їй можливість відчути себе дорослою.

Директор Рівненського природничо-математичного ліцею “Елітар” Олег ЖЕЛЮК ініціативу ПриватБанку підтримав одразу.

— Ми живемо у XXI столітті, а це вік інформаційних технологій. Наші діти повинні бути знайомими з сучасними методами розрахунків, — ділиться враженнями Олег Желюк. — Співпраця з ПриватБанком у рамках програми “Картка для харчування” відкрила нам можливість інформування батьків про одну з важливих сторін життя дітей у стінах школи. Тепер батьки можуть бути впевненими у їх правильному харчуванні, адже при кожному розрахунку отримуватимуть безкоштовне смс з сумою, датою та місцем витрат. Така зручна і легка у використанні технологія оплати картою за харчування дає змогу навчальному закладу застрахувати себе від таких неприємних інцидентів, як втрата учнем готівки або її крадіжка. Навіть, якщо дитина втратить карту, гроші на ній залишаться неушкодженими.

За словами керівника напряму “ЮніорБанк” Північно-Західного Регіонального управління ПриватБанку Галини ШЕМЕТИЛО, зараз у навчальному закладі уже понад сто школярів користуються картою ЮНІОРА та оплачують обіди у шкільній їдальні по платіжному терміналу.

— Подібні проекти уже є в Радивилові і в Дубно, — говорить Галина Шеметило. – Тепер ми запровадили його і в ліцеї "Елітар", адже тут і батьки, і директор школи, і підприємець радо підтримали дану ініціативу. Батьки дають кошти дитині, щоб вона нормально харчувалася. Але не було інструменту, щоб проконтролювати, куди саме ці гроші витратяться: чи в шкільній їдальні, чи в сусідньому магазині, де є дуже багато спокус для дітей. А карта ЮНІОР — це саме той проект, який дозволяє проконтролювати, де дитина потратить гроші, скільки і на що. Крім того, працівники ПриватБанку проводять постійні навчання правильного користування електронним гаманцем, зокрема безпечного користування картою.

Карта ЮНІОРА — це маленький крок у доросле життя. Діти зможуть оплачувати карткою маленькі покупки в магазинах та навчитися розпоряджатися грошима. При цьому ви завжди зможете допомогти дитині, переказавши потрібну суму на картку протягом декількох хвилин, якщо забули дати гроші вранці.

У школі для дітей упродовж листопада-грудня буде діяти спеціальна акція “Обід за рахунок банку”, коли одна з десяти купівель, оплачених через термінал, буде оплачуватися за рахунок банку. У дітей буде менше спокуси витратити гроші на щось непотрібне. Як показує практика, школярі вчаться бути відповідальними та чесними, знаючи, що батьки бачать усі операції за карткою.





На правах реклами