Ми у Facebook
11.11.2015, 09:30

Зв'язківця з Рівного хочуть нагородити орденом за героїзм на пожежі біля Сватового

Мова йде про зв’язківця з оперативного командування «Захід», старшого сержанта Анатолія Городчука.
Коли 29 жовтня на території складів ракетно-артилерійського озброєння в місті Сватове Луганської області розпочалась масштабна пожежа та вибухи боєприпасів, Анатолій Городчук швидко зорієнтувався та попередив п’ятьох військовослужбовців іншої військової частини про небезпеку. Разом вони заховалися від небезпеки в укритті для особового складу, яке було обладнане неподалік радіостанції. Невдовзі військовослужбовець помітив, що радіостанція зайнялася полум’ям. Анатолій швидко оцінив обстановку та почав гасити полум’я, яке вже розповсюдилося по даху радіостанції, кабіні автомобіля. Попри небезпеку, з другої спроби йому вдалося повністю загасити вогонь.

Як військові з Рівненщини працюють у Сватово


Військовослужбовець повернувся в укриття та щогодини доповідав про стан справ командиру зведеного підрозділу зв’язку військової частини.
Своїми рішучими діями старший сержант Анатолій Городчук врятував ввірену йому бойову техніку та майно від неминучого знищення. А після отримання відповідного наказу евакуював радіостанцію у визначений район.

Анатолій Городчук
Анатолій Городчук


За проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість під час виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, командування окремої бригади зв’язку оперативного командування «Захід» прийняло рішення про подання кандидатури Анатолія Городчука до нагородження державною нагородою України - орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Рівнян просять допомогти потерпілим від пожежі у Сватовому


Важливо зазначити, що безстрашний зв’язківець з Рівного бере участь в антитерористичній операції з травня 2014 року.





На правах реклами