Ми у Facebook
12.11.2015, 15:45

Згоріле авто рівненського активіста страховка може не врятувати

У соцмережах Рівного продовжують обговорювати підпал авто Романа Мартина, активіста та учасника руху "Рівне без Хомка".
Нагадаємо, що вчора, 11 листопада о 3 годині ночі спалили автомобіль рівненського активіста Романа Мартина.

Підпал автомобіля рівненського активіста: реакція соцмереж

ФОТО ТА ВІДЕО З МІСЦЯ ПОДІЇ ТУТ

Як видно з фото та відео, легкові автомобілі «Renaut Megane» та «BMW-520» були повністю охоплені вогнем.

Як повідомив Роман Матрин, його автомобіль був застрахований «повним каско», тобто від усіх можливих ризиків.

Все ж представники страхових компаній сумніваються у правильності цієї страховки. У соцмережах ширяться чутки про те, що згорілий автомобіль застрахували за день то підпалу, тобто, страховка почала діяти опівночі, а вже о третій ночі "Рено" згорів.

Також один з представників страхової компанії розповів, що у нашому регіоні авто подібної марки та року випуску взагалі страхують рідко.

"Взагалі, каско оформлять на авто не старше семи років, - розповіла менджер зі страхування однієї з страхових компаній пані Наталія. - Втім, компаніям дозволяється порушувати ці рамки. У кожної страхової компанії є окремі нюанси, але взагалі каско по нашому регіону беруть на авто віком три-чотири роки не більше, незалежно від марки. Це пов'язано з тим, що у страховці передбачений так званий коефіцієнт на старість, виходячи з якого сумується загальна варість оплати страховки за авто. Відповідно, чим старіша машина, тим більшим буде цей коефіцієнт і дорожчою страховка, а вразі виплати відшкодувань буде враховуватись знос авто, який теж випливає з віку транспортного засобу - чим більший знос, тим менше платить страхова компанія".

Тобто виходить: чим старіша машина, тим дорожча страховка і менша виплата, що не зовсім раціонально.

Також Роман Мартин оцінив своє авто у приблизно 8000 доларів, в той час як на популярних автомобільних сайтах за "Рено Меган" дають від 3 до 6 тисяч доларів, переплачуючи лише за додаткові сучасні опції у комплектації авто.





На правах реклами