Ми у Facebook
02.12.2015, 14:00

Власник "Рівнеазоту" Дмитро Фірташ побоявся повернутись в Україну

Сьогодні, 2 грудня, запланований з'їзд Федерації роботодавців України на якому мав виступити олігарх, Голова Ради Директорів Group DF та голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.
Власкор порталу ОGO.UA, що зараз перебуває у Києві на з'їзді Федерації роботодавців України, повідомляє бізнесмен Дмитро Фірташ заявив про переніс свого приїзду до України.

Власника "Рівнеазоту" Дмитра Фірташа таки заарештували й екстрадують до США

"Я прийняв рішення перенести свій приїзд в Україну. Як відомо 2 грудня, у Києві відбудеться з'їзд Федерації роботодавців України, на якому має бути розглянутий та прийнятий План модернізації України", - заявив пан Фірташ.

За його словами, "українська влада здійснила безпрецедентні кроки та зробила усе, щоб зірвати" його приїзд до України та не дати можливості реалізувати цей план. Він назвав дії української влади по відношенню до себе "злочинними" та розцінив їх, як політичні переслідування.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що після прибуття до України Дмитра Фірташа затримає поліція. ПанАваков зазначив, що Сполучені Штати розшукують українського бізнесмена Дмитра Фірташа відповідно до червоної картки Інтерполу.

Нагадаємо, що одного з найбагатших громадян України, голову ради директорів Group DF Дмитра Фірташа заарештували у Відні в березні минулого року.
За кілька днів він вийшов на свободу під рекордну для австрійського правосуддя заставу у 125 мільйонів євро.

Сполучені Штати Америки звинувачують пана Фірташа в організації міжнародної корупційної схеми і вимагають видати його.

За версією слідства, підозрювані у цій справі - а у ній проходять шестеро людей, серед яких індійський парламентар, угорський, індійський та шриланкійський підприємці – підкупили індійських чиновників з метою здобути дозвіл на розробку титанової шахти в індійському штаті Андхра-Прадеш.

Захист бізнесмена називав звинувачення проти нього політично вмотивованими та виступав проти екстрадиції пана Фірташа до США.





На правах реклами