Ми у Facebook
08.12.2015, 15:00

Чи залишиться Кузнецовськ Кузнецовськом?

Мешканці міста пропонують не міняти назви, а тільки надати їй іншого значення.
Зокрема, є пропозиція, щоб місто називалося не на честь радянського розвідника Миколи Кузнецова, як його назвали колись, а на честь загиблого за Україну воїна-десантника 25-ї бригади Антона Олександровича Кузнецова, який загинув у збитому проросійськими терористами Іл-76 над Луганським аеропортом 14 червня 2014 року. Але в Українському інституті національної пам'яті епояснюють, що закон не передбачає "перейменування" назви на існуючу під різними приводами.

У Рівному влаштували сміттєву "люстрацію" місцевому профспілковому лідеру

Серед пропозицій назви для міста — також Шептицький, Світлодар і Кузнецьк (на честь поліських ковалів). Ці пропозиції мешканці Кузнецовська надіслали у петиціях до влади. Але, швидше за все, місту пропонуватимуть назву Вараш — на честь села, яке існувало на його місці.

Що треба декомунізувати у Рівному (ДУМКА ОФІЦЕРІВ)

До речі, громадських слухань з приводу перейменування у Кузнецовську не провели. А інтернет-опитування дають різні результати. Як повідомляє http://34400.net, більшість кузнецовців проти перейменування на Вараш, а ось на сайті міськради учасники івнтернет-опитування (їх понад 1200) віддали більшість голосів за перейменування.





На правах реклами