Ми у Facebook
17.12.2015, 18:45

Варити чи не варити: у скільки рівнянину обійдеться борщ

З давніх часів борщ вважається традиційною стравою українців. Його рецепт досить простий, проте, щоб він вийшов дуже смачним, потрібно знати деякі особливості і секрети приготування.
Більше ніж у 5 разів цієї осені зросли ціни на так званий борщовий набір у порівнянні з минулорічними. Лідерами з подорожчання є капуста, морква, буряки, цибуля.

Українцям не вистачає прожиткового мінімуму

Для того, щоб зварити борщ, потрібно як мінімум такий набір продуктів: капуста, буряк, м’ясо, морква, томатна паста, картопля, цибуля. Ну й звичайно, який борщ без сметани та хліба. Сьогодні виходячи з даного переліку харчів традиційний український борщ (об’єм 3 літри) буде коштувати : 65,45 грн. Ціни дуже «кусаються». Але не один з інгредієнтів не можна прибрати – то вже буде, на жаль, не український борщ.

Отже, щоб приготувати трьохлітрову каструлю борщу для середньостатистичної української родини доведеться викласти мінімум 65 гривень.



Джерело: Білоцерківода





На правах реклами