Що б я змінила на краще у своєму місті Орджонікідзе

29.01.2016

Продовжуємо інтернет-голосування серед учасників конкурсу “Я – журналіст!”. Робота, яка отримає найбільше позитивних відгуків, переможе в номінації “Народний журналіст”. Інтернет-голосування триває до 15 лютого!
Я народилась і виросла в місті Орджонікідзе (Дніпропетровська область), тому вважаю його найкращим. Але Орджонікідзе – зовсім молоде місто, тому поле діяльності – величезне. І тому я маю велике бажання і прагнення допомагати людям, зокрема мешканцям рідного міста.

Часто також буває так, що хотіти щось зробити і впровадити це у життя не завжди виходить. І велике щастя, коли ці два компонента «Хочу» і «Можу» співпадають. Якби я мала можливість реалізувати свої плани щодо покращення життя міста, то, насамперед, запровадила б гарну звичку для школярів, запозичену в американців, яка змалечку привчає до патріотизму, любові до Батьківщини. Наприклад, в нашій школі діти лише в 4 класі здають напам’ять текст гімну, а потім просто забувають його. Слід змінити це, і кожного ранку перед уроками слухати « Ще не вмерла України і слава, і воля», нагадуючи собі, що ми українці.

На сьогоднішній день навчальні заклади виживають переважно за рахунок батьківських коштів. Я розумію, що бюджет міста не гумовий, але чи може бути щось важливіше за підростаюче покоління? Забезпечення оновленими шкільними меблями та електронними книгами, оновлення комп’ютерних класів, встановлення інтерактивних дошок – ось запорука успішного навчально-виховного процесу у школах та дошкільних закладах.

Збільшити кількість культурно – розважальних центрів, які б інтелектуально розвивали молодь – також стало гарним кроком заохочення підлітків до навчання. Можливо, створити власні ігри КВК, які б змогли зацікавити молодь і корисно зайняти їхнє дозвілля. Також розвивати бібліотечну мережу. Закликати молодь відвідувати бібліотеки, проводячи там екскурсії та безкоштовно записуючи до них. Чому б на базі бібліотечної мережі не створити Інтернет-кафе?

У нашому місті є багато розважальних закладів, але, на жаль, вони в більшості випадків, для дорослих. Прикро, що їх для відпочинку дітей мало, можна сказати майже зовсім немає. Тому, я вважаю, доцільним буде створення єдиного центру сімейного відпочинку. Де вдало поєднаються і спортивні, і гральні, і розвивальні сектори відпочинку.

Впевнена, що гарним подарунком для жителів міста стало б відновлення діяльності кінотеатру « Марс» або побудова сучасного кінокомплексу. Вже багато років колишній кінотеатр стоїть занедбаною будівлею, і лише в спогадах він залишився як культурний центр міста.

Орджонікідзе – це гарне історичне місто (неподалік знайшли Скіфську Пектораль, могила кошового отамана Івана Сірка, на цій території знаходились козацькі Січі). Слід показувати його людям, проводити екскурсії тощо. Цим ми піднімемо авторитет міста.

Треба запам’ятати, що результати праці робітників залежать не тільки від устаткування робочого місця, а й від умов проживання. Тому слід забезпечити працівників підприємств гарними умовами існування, цим керівництво залучить людей до роботи, підвищить їхній інтерес до праці, до них потягнеться молодь.

Було б дуже гарно, щоб санаторно-курортним лікуванням були охоплені різні верстви населення. Щоб, наприклад, відпочивати до Єгипту могли поїхати не тільки працівники ВАТ «ОГЗК», а й інші орджонікідзевці.

Це далеко не повний перелік існуючих проблем у нашому місті. Але їх слід вирішувати поступово, крок за кроком. При цьому слід зберегти та примножити найкращі традиції, які склалися впродовж життєдіяльності Орджонікідзе.

Вірю в те, що не існує проблем, які не можна вирішити. Адже успіхи Орджонікідзе будуть результатом наполегливої праці тисяч наших жителів, які вважають місто своєю рідною домівкою.

Якщо вам сподобалась ця стаття і ви хочете, щоб саме її автор став переможцем у номінації “Народний журналіст” – залиште свій позитивний коментар під матеріалом і поділіться посиланням на цю статтю в соціальних мережах, аби і інші могли проголосувати! Інтернет-голосування триватиме до 15 лютого. Переможе та робота, яка отримає найбільше позитивних коментарів!

До теми:

Вступ-2016: як за 2 дні ви можете підготуватись до вступу на журналістику

Аліна АНДРІЄНКО, м.Орджонікідзе, Дніпропетровська область

переглядів: 7 063

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *