Я живу в серці Європи!

03.02.2016

Серед робіт учасників конкурсу “Я – журналіст!” проводимо інтернет-голосування. Робота, яка набере найбільше позитивних коментарів, отримає перемогу в номінації “Народний журналіст”. Голосування триватиме до 15 лютого!
Вінниця – перлина Поділля, що приваблює туристів своїм затишком і теплом. Це романтичне місто ніби створене для прогулянок набережною теплими липневими вечорами та споглядання заходу сонця. Вінниця надихає.

Всі її мешканці намагаються підтримувати статус «Найпридатнішого для проживання міста України» та підіймати його ще вище. Вінничани реставрують і розмальовують будинки всіма кольорами райдуги, здійснюють цікаві проекти та акції, люблять та доглядають свою малу Батьківщину.

Особисто я, як справжня патріотка свого міста, завжди в курсі основних подій та заходів, організованих, в першу чергу, волонтерами, громадськими організаціями та креативними освітніми центрами. Адже саме завдяки їхнім старанням Вінниця живе надзвичайно яскравим життям і сміливо крокує дорогою євроінтеграції.

Що б я змінила у своєму населеному пункті? Якби я мала повноваження, я би приділяла увагу саме культурній сфері та надавала більше фінансування тим громадським організаціям, які цього заслуговують. У Вінниці функціонує велика кількість молодіжних угрупувань, таких як «ФРІ»(Фундація Регіональних Ініціативів), «СМОВ» (Спілка Молодіжних Організацій Вінничини) та інші, молоді активісти яких дійсно зацікавлені в розвитку та мають безліч цікавих ідей, які, на жаль, не можуть бути реалізованими саме через брак коштів. Я надавала би більше можливостей освітнім центрам, що займаються безпосередньо підтриманням міжнародних зв`язків ( наприклад, Асоціація Євроклубів і «Вікно в Америку», яке функціонує лише за ініціативи його членів). Також мене непокоїть хабарництво, що значно гальмує розвиток міста. Місцева влада повинна краще пропагандувати освіту та навчання. Замість деяких барів краще було-б побудувати книжкові магазини, яких, до речі, у Вінниці дуже і дуже мало.( У минулому році було закрито найбільший і найперспективніший магазин «Читай – місто» на вулиці Соборній, і я вважаю це просто неподобством). Варто приділяти більше уваги вітчизняним видавництвам і талановитим авторам, підіймати рівень освіченості людей. Замість високих цін на книги, ввести більші ціни на алкоголь та тютюн. Адже як жити читаючій людині у світі, де пляшка спиртного коштує набагато дешевше, ніж книга?

Я – вінничанка, і я цим пишаюся. Я прагну аби весь світ знав чудове мальовниче місто за адресою : берег Південного Бугу, центр України, серце Європи. Я хочу, аби мешканці інших країн мріяли про путівку до Вінниці на Новий Рік. І, звичайно, мрію, аби всі були щасливими. І щоб ніколи–ніколи не було війни.

Якщо вам сподобалась ця стаття і ви хочете, щоб саме її автор став переможцем у номінації “Народний журналіст” – залиште свій позитивний коментар під матеріалом і поділіться посиланням на цю статтю в соціальних мережах, аби і інші могли проголосувати! Інтернет-голосування триватиме до 15 лютого. Переможе та робота, яка отримає найбільше позитивних коментарів!

Читати роботи учасників і голосувати

До теми:

Історична будівля у центрі Вінниці: легенди і сучасність

Європейська площа у Вінниці – моє місце пам’яті

Вступ-2016: як за 2 дні ви можете підготуватись до вступу на журналістику

Вікторія ДРОБЕНКО, Вінниця

переглядів: 1 320

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *