Ми у Facebook
09.02.2016, 18:40

Зал аплодував фільму молодої рівненської режисерки

Показ збірки короткометражних фільмів молодих українських митців "Українська нова хвиля" став оригінальним варіантом проведення дозвілля цієї суботи у бідному на розваги Рівному.
"Українська Нова Хвиля"- це збірка найкращих короткометражних фільмів
українських режисерів-дебютантів 2015 року, укладена Національним центром Олександра Довженка. До збірки ввійшли сім фільмів:

«Скажи «Кукурудза!» реж. Валерія Кальченко
«Лебідь» реж. Олександр Даниленко
«Давай не сьогодні» реж. Христина Сиволап
«Атракціон» реж. Олег Педан
«Віолончель» реж. Олеся Моргунець-Ісаєнко
«Хто підставив Кіма Кузіна?» реж. Антоніо Лукіч
«Інь, і що з цим робити» реж. Мирослава Хорошун

До Дня закоханих у Рівненській філармонії - концерт

Презентували збірку у кіноцентрі "Ера". Причому, зал був майже повен, що, вочевидь, свідчило про те, що рівняни втомилися від традиційних бойовиків, фентезі і решти невисокої проби фільмів, які, здебільшого, показують у рівненських кінотеатрах, і захотіли більш якісного кіно. Цікаво також, що серед глядачів переважала молодь.

У Рівному шукають ім'я для пам'ятника біля "Канту"

Не всі короткометражки були добре зрозумілими глядачу. Щодо деяких можна було лише здогадуватися, що ними хотів сказати автор. Втім, фільм молодої рівненської режисерки Христини Сиволап "Давай не сьогодні" навряд чи залишив когось байдужим. Історія про літню пару, яка зібралася померти в один день і щодень для цього лягала вдома у труни, але щоразу їхній запланованій смерті щось перешкоджало, викликала і сміх, і зворушення. До того ж здогадатися, яким буде фінал, було неможливо. Тож закінчення фільму зал зустрів оплесками.

Цікавою була також робота Антоніо Лукіча «Хто підставив Кіма Кузіна?» Згідно з сюжетом, Кім Кузін - це 4-мільярдний мешканець Землі, який народився в СРСР, і через це радянська система визначила йому ім'я і долю.

У фільмі «Віолончель» Олесі Моргунець-Ісаєнко лірично показана зустріч двох мрій - замученої сімейними буднями жінки, яка хотіла стати віолончелісткою, і актора, який мріяв стати водієм-дальнобійником.

Фільм «Скажи «Кукурудза!» Валерії Кальченко - про невдаху, яка має проблеми з вимовою, але докладає щоденно неймовірних зусиль, щоб таки стати акторкою - надихає рухатися вперед до мрії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ